Μοντέλο ετών 60 αποκαλύπτει τα μυστικά της νεότητας [εικόνες]

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015 η γαλλίδα Γιασμίνα Ρόσι γιόρτασε τα 60 χρόνια της και μοιάζει με μια νεαρή γυναίκα 30 ετών.

Η σιλουέτα της είναι απολύτως νεανική και το δέρμα της δεν δείχνει να ανήκει σε μια γυναίκα της ηλικίας της.
Το μόνο πράγμα που επιτρέπει να θυμίζει πάνω της τα χρόνια που πέρασαν είναι τα λευκά μαλλιά που η Γιασμίνα Ρόσι, διάσημο μοντέλο, τα οποία ποτέ δεν θέλησε να βάψει. Δηλώνει, μάλιστα, ότι τα μαλλιά της άρχισαν να ασπρίζουν σε ηλικία 12 ετών και όταν έφτασε τα 20 ήταν ήδη ολόλευκα.


Η καριέρα της σαν μοντέλο ξεκίνησε στα 20 και εργάστηκε για τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στον κόσμο, όπως Yves Saint Laurent, Hermès και Jil Sander.
Σε ηλικία 45 ετών εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε φίρμες που αναζητούσαν μοντέλα στην ηλικία της. Σήμερα η Ρόσι μένει στο Μαλιμπού.
Συνεχίζει να εργάζεται στον χώρο της μόδας και το χόμπι της είναι η κεραμική.


Πρόσφατα μίλησε στο ένθετο Style, της Sunday Times και αποκάλυψε τα μυστικά της καθημερινότητάς της και του σώματός της, το οποίο δεν έχει υποστεί καμία χειρουργική επέμβαση.

Η διατροφή
Τρώει πάντα βιολογικά και ελέγχει τα τρόφιμα πολύ προσεκτικά. Ελάχιστες φορές επιτρέπει στον εαυτό της μια παρασπονδία, ένα ποτήρι ουίσκι ελιές, καρύδια, μαύρη σοκολάτα και ψίχα καρύδας.
Ξεκινάει πάντα την ημέρα της με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι και τρώει αβοκάντο σε κάθε γεύμα.


Καθαρισμός και περιποίηση

Χρησιμοποιεί πάντα φυσικά προϊόντα και μάσκες ομορφιάς που φτιάχνει μόνη της με φρούτα, ελαιόλαδο και κουκούτσια σταφυλιού.
Μόνη της παρασκευάζει και μάσκες καθαρισμού ενώ προτιμά τα σαπούνια και τα βιολογικά προϊόντα για το μπάνιο της. Πιστεύει ότι το μεγαλύτερο λάθος για την ομορφιά μιας γυναίκας είναι το υπερβολικό μακιγιάζ που καλύπτει το δέρμα και επιταχύνει την γήρανση.


Σωματική άσκηση
Ξυπνάει νωρίς, κάνει γυμναστική και τραβήγματα που τα θεωρεί απαραίτητα στην καθημερινότητά της. Αρκεί να περπατάει, να τρέχει, να κάνει ποδήλατο για να δουλεύει το σώμα της. Συνηθίζει να κάνει ένα κρύο μπάνιο το πρωί και το βράδυ γιατί επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος.


Η περισυλλογή
Η υγεία του πνεύματος είναι πολύ σημαντική για το 60χρονο μοντέλο. Η περισυλλογή είναι ο μοναδικός τρόπος για να επικεντρωθεί κάποιος στα σημαντικά πράγματα της ζωής.

Ομοιοπαθητικά φάρμακα
Σε όλη της τη ζωή η Γιασμίνα Ρόσι δεν χρησιμοποίησε φάρμακα και θεράπευσε τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν με φυτά και ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ήλιου με ένα δικό της λάδι που φτιάχνει από λάδι σιταριού, λάδι καρότου και λάδι φραμπουάζ.

 

Πηγή: Μοντέλο ετών 60 αποκαλύπτει τα μυστικά της νεότητας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/255404/montelo-eton-60-apokalyptei-ta-mystika-tis-neotitas-eikones#ixzz42Lv7BBHe

Απάντηση