Πώς να απαλλαγείτε από τις ραγάδες εγκυμοσύνης φυσικά!

Οι ραγάδες είναι ένα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο, που αφορά σε γενικές γραμμές το σύνολο των γυναικών και όχι μόνο τις εγκύους. Είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά την εφηβική ηλικία, ή σαν αποτέλεσμα της αυξομείωσης του σωματικού βάρους. Ωστόσο, οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες σχηματισμού ραγάδων.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνουμε ραγάδες στην εγκυμοσύνη, αφού η δημιουργία τους εξαρτάται από το βαθμό ελαστικότητας της επιδερμίδας μας. Οι ραγάδες παρουσιάζονται στην μεσαία στοιβάδα της επιδερμίδας, στα σημεία που αυτή καταπονείται περισσότερο και κατόπιν «σπάει», όπως είναι η περιοχή της κοιλιάς. Μετά την γέννα, οι ραγάδες δείχνουν πιο άτονες, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν. Πώς θα τις καταπολεμήσουμε λοιπόν;

Η μαγική λέξη είναι η ενυδάτωση. Γιατί πολύ απλά, όταν ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας, τότε μαλακώνει και οι ραγάδες φαίνονται πιο αχνές. Υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές θεραπείες ενυδάτωσης, όμως εδώ θα σας παρουσιάσουμε τα φυσικά υλικά που μπορείτε να μεταχειριστείτε στη μάχη ενάντια στις ραγάδες:

Λαδάκια. Το συστηματικό μασάζ με έλαια στις καταπονημένες περιοχές λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Μετά από κάθε μπάνιο, τρίβουμε απαλά τις περιοχές με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Επίσης, ένα μείγμα από τα έλαια αυτά ή άλλα όπως το καστορέλαιο, το έλαιο από αβοκάντο ή οποιοδήποτε άλλο πλούσιο σε βιταμίνη Ε θα βοηθήσει σημαντικά.

Αλόη βέρα. Το εκπληκτικό αυτό βότανο φημίζεται για τις επουλωτικές του ιδιότητες. Στην περίπτωση των ραγάδων, συμβάλλει στη λείανσή τους, όταν εφαρμοστεί απευθείας στην περιοχή. Στο εμπόριο κυκλοφορούν τζελ αλόης βέρα, όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεσμένα φύλλα από το ίδιο το φυτό.

Ασπράδια αυγών. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, οπότε διαθέτουν την ιδιότητα να αναζωογονούν το δέρμα. Δοκιμάστε συστηματικά μάσκες με ασπράδια στις περιοχές των ραγάδων.

Βούτυρο κακάο. Πρόκειται για ένα δημοφιλές «γιατροσόφι» για τις ραγάδες, αφού η υφή του βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Αντίστοιχα δραστικό είναι και το βούτυρο καριτέ.

Χυμός λεμονιού. Το λεμόνι είναι όξινο και βοηθά στη λεύκανση των ραγάδων. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή κάθε μέρα και μετά καθάρισε με κρύο νερό.

Scrub με ζάχαρη. Η απολέπιση καθαρίζει το δέρμα και το κάνει να λάμπει. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από ζάχαρη, αμυγδαλέλαιο και 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού και κάνουμε απαλό μασάζ τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Νερό. Η επιτομή της ενυδάτωσης είναι φυσικά το ίδιο το νερό. Γι΄αυτό, δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό, τουλάχιστον 10 ποτήρια την ημέρα. Εξίσου ενυδατικά είναι και τα λοιπά ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι και οι χυμοί.

 

Απάντηση