Diy λοσιόν για ανάπλαση των σκασμένων χεριών

Το ξηρό δέρμα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένα επίφοβο ετήσιο φαινόμενο για πολλούς. Η σκασμένη επιδερμίδα δεν είναι μόνο αντιαισθητική, αλλά προκαλεί επώδυνη φαγούρα και όχι μόνο.

Δυστυχώς, πολλές κρέμες περιέχουν τοξικούς ενδοκρινικούς διαταράκτες που μπορεί να σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε πολλές ασθένειες, από αύξηση του σωματικού βάρους έως καρδιακές παθήσεις και καρκίνος.  Γι’ αυτό αν θέλετε να διαφυλάξετε την υγεία σας αυτόν τον χειμώνα χρησιμοποιήστε αυτή τη diy λοσιόν από οργανικά υλικά για τη θεραπεία των σκασμένων χεριών.

Συστατικά

– 1/8 φλιτζάνι τριμμένο μελισσοκέρι

– 1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας

– 1/4 φλιτζάνι βιολογικό αμυγδαλέλαιο ή λάδι αβοκάντο

– 1 φλιτζάνι ανεπεξέργαστο βούτυρο καριτέ ή βιολογικό βούτυρο κακάο (Η διαδικασία διύλισης αφαιρεί πολλά από τα θρεπτικά συστατικά από το βούτυρο καριτέ που το κάνουν τόσο καλό για το δέρμα σας.)

– Λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, όπως λεβάντα ή λεμόνι.

Αν τα χέρια σας είναι ήδη με ρωγμές και αιμορραγούν, χρησιμοποιήστε το βούτυρο κακάο αντί για βούτυρο καριτέ και προσθέστε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συστατικά για την επιτάχυνση της επούλωσης:

– 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι

– 1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόη βέρα

– Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η λεβάντα είναι ένα αντισηπτικό και αναλγητικό, γι’ αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη του πόνου και την πρόληψη της λοίμωξης.

Εκτέλεση

  • Diy λοσιόν για ανάπλαση των σκασμένων χεριώνΠροσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα αιθέρια έλαια, το μέλι και την αλόη, σε μπεν μαρί στο φούρνο σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου το κερί μέλισσας, το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο λιώσουν.
  • Προσθέστε το αιθέρια έλαια, το μέλι και την αλόη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς στο μείγμα.
  • Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το στο ψυγείο για 3 ώρες προκειμένου να σκληρύνει.
  • Χτυπήστε το μίγμα σε ένα μπλέντερ για περίπου 5 λεπτά.
  • Αποθηκεύστε σε ένα βάζο για 3 έως 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει την κρέμα να στερεοποιηθεί.
  • Διατηρήστε τη λοσιόν στο ψυγείο ώστε να μην υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση.

*Το μελισσοκέρι μπορεί να βρεθεί σε διάφορα online καταστήματα. Το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο αβοκάντο, το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο, τα αιθέρια έλαια, το μέλι και η αλόη μπορεί να βρεθούν στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής ή σε online καταστήματα βιταμινών.

Απάντηση