ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ;Στους 162 οι νεκροί από την γρίπη: Ακόμη δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο πενθήμερο

55 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ περίπου το 1/3 αναφέρονται ως άτομα χωρίς επιβαρυμένο ιστορικό υγείας

Άλλοι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξαιτίας επιπλοκών από τη γρίπη. Καθώς το κύμα της εφετινής επιδημίας υποχωρεί πια σταθερά συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς, αλλά είναι εμφανές ότι μειώνεται ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγράψει 162 νεκρούς από τη γρίπη. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ περίπου το 1/3 αναφέρονται ως άτομα χωρίς επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, 55 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ κατά την εφετινή περίοδο γρίπης 389 άτομα.

Απάντηση