Tι να φορέσετε στο interview για τη δουλειά

1.

Εκείνο που θα πρέπει να έχετε πάνω από όλα στο μυαλό σας, είναι – προφανώς – το είδος της εταιρείας στην οποία πρόκειται να σας πάρουν συνέντευξη – για αυτό κάντε την έρευνά σας (να είναι καλά το Google) καιρό πριν την μεγάλη μέρα. Όχι μόνο για να δείξετε πως γνωρίζετε πραγματικά με τί ασχολείται η επιχείρηση στην οποία άλλωστε επιδιώκετε να δουλέψετε, αλλά και για να καταλάβετε πάνω-κάτω ποια είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο δεδομένο εργασιακό περιβάλλον. Υπάρχει κάποιο dress code ή οι κανόνες ως προς την ενδυμασία του προσωπικού είναι πιο χαλαροί; Προς θεού, δεν θέλετε να μοιάζετε σαν fashion freak στο δικηγορικό γραφείο που προσπαθείτε να σας προσλάβουν (εκτός και εάν έχετε στόχο να παντρευτείτε κάποιο Χολιγουντιανό αστέρα, βλέπε Αμάλ). Και πάλι, εάν κάνατε αίτηση για κάποια θέση στο χώρο της μόδας, ένα μόνο statement κομμάτι αρκεί για να κάνετε εντύπωση – μην το παρακάνετε.
2.

Απλά και μόνο επειδή το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δίνετε τη συνέντευξη είναι πιο casual, δεν σημαίνει πως επιτρέπεται να εμφανιστείτε τελείως ατημέλητη. Μην ξεχνάτε πως πρέπει να αποπνέετε επαγγελματισμό με τις σωστές δόσεις αυτοπεποίθησης για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε δεκάδες υποψήφιους. Πράγματι ωστόσο, η ισορροπία μεταξύ casual και business λουκ είναι αρκετά δύσκολο να πετύχει. Για αυτό θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε τα jeans και αντί αυτού να προτιμήσετε μαύρα cigarette ή tailored παντελόνια, σακάκια σε neutral αποχρώσεις (μπεζ, κεραμιδί, γκρι), λευκά ή ριγέ πουκάμισα και χαμηλά ankle boots ή kitten heels.
3.

Εάν από την άλλη, το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο επιδιώκετε να σας προσλάβουν είναι πολύ επαγγελματικό, βεβαιωθείτε πως το λουκ σας βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα στιλιστικά standards της επιχείρησης. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να σας σώσει το deux-pieces κοστούμι σε στενή και ίσια γραμμή, η pencil skirt στο ύψος του γόνατου με μία loose ζακέτα σφιχτά δεμένη στη μέση, καθώς και το λεπτό ζωνάκι σε ένα κλασικό μίντι φόρεμα, στενό ή σε γραμμή Α που θα δώσει τις σωστές δόσεις φινέτσας. Όπως και να έχει, να επιμείνετε στα basic κομμάτια και τα ουδέτερα χρώματα (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, out).
4.

Θέλετε να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό την ημέρα της συνέντευξης για αυτό και είναι πολύ σημαντική η προσοχή σε εκείνες τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Σίγουρα δεν θέλετε να εμφανιστείτε με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, με φαγωμένα νύχια και μαλλιά a la ‘just woke up’.  Ένα σωστό beauty treatment (και από τα δικά σας χέρια, αρκεί) μία ημέρα πριν τη μεγάλη μέρα είναι απαραίτητο.
5.

Το less is more βρίσκει τις εφαρμογές του και σε ό,τι έχει να κάνει με τα αξεσουάρ που θα φορέσετε την ημέρα της συνέντευξης. Τα πολλά κοσμήματα θα αποσπάσουν την προσοχή. Κολιέ, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και βραχιόλια δεν μπορούν να φορεθούν όλα μαζί. Αντ’ αυτού, περιοριστείτε στα δύο από τα τέσσερα αυτά κομμάτια. Ιδανικά, φορέστε στον καρπό σας ένα διακριτικό ρολόι, που και είναι fashion staple και θα δείξει ότι είστε πάντα τυπική και στην ώρα σας.
6.
Οι λέξεις κλειδιά για την επιτυχία είναι η γλώσσα του σώματος. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν. Φυσικά θα έχετε άγχος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το κρύψετε. Ναι, μπορεί εσείς να ξέρετε πως είστε η ιδανική για τη δουλειά, όμως πρέπει να κάνετε και τους αρμόδιους να το πιστέψουν. Μία δυνατή χειραψία στην αρχή και στο τέλος είναι must.

Απάντηση