ΙΣΟΠΕΔΩΣΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ..Ολική μεταμόρφωση: Από φρούριο κολαστήριο πολυτελές θέρετρο πλουσίων -Με σπα, μαρίνες και πισίνες [εικόνες]

Σε πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων θα μετατραπεί ένα κολαστήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στο νησί Μάμουλα, στο Μαυροβούνιο.


Το Λασταβίτσα όπως είναι ευρέως γνωστό θα υποστεί ολική μεταμόρφωση και θα αποκτήσει εστιατόρια, οργανωμένη παραλία, μπιτς κλαμπ, μαρίνα για γιοτ, ειδικούς χώρους για πάρτι, σπα και πισίνα.

Η απόφαση της κυβέρνησης σύμφωνα με το nyooztrend.com έχει συναντήσει τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί που μετέτρεψαν το κάστρο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης υπό την εποπτεία του τότε φασίστα ηγέτη της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος συνεργάστηκε με τις δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ.

Το κυκλικό νησί βρίσκεται στα σύνορα της επικράτειας του Μαυροβουνίου και της Κροατίας, στον κόλπο του Κοτόρ. Κατασκευάστηκε το 1853 από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Σήμερα βρίσκεται εγκαταλελειμμένο, χρησιμεύοντας μόνο για να θυμίζει το μαρτυρικό θάνατο δύο και πλέον χιλιάδων ανθρώπων από το ναζιστο-φασιστικό καθεστώς.

Απάντηση