Πίτα μπλατσάρα

Υλικά συνταγής

 

  • Ζύμη
  • 2 φλ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2-1/2 φλ. νερό (περίπου)
  • Γέμιση
  • 500 gr. Χόρτα (σπανάκι, λαπαθα κ.λ.π)
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 250gr φέτα σκληρή θρυμματισμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τραχανάς (ή σιμιγδάλι)
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα της πίτας
Εκτέλεση

 

1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄-10΄ να ιδρώσουν. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
2. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζ. νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
3. Σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Περιχύνουμε την πίτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Είναι πολύ βασικό η πίτα σας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό το φύλλο.

Απάντηση