«Πώς μπορώ να εξαφανίσω τις κιτρινίλες από λευκό πουκάμισο;»

 

Ο Γιώργος Μίχος από την Παλλήνη λέει πως το αγαπημένο του λευκό πουκάμισο έχει κιτρινίσει αρκετά στην περιοχή της μασχάλης με αποτέλεσμα να ντρέπεται πλέον να το φορέσει. Παρόλο που έχει δοκιμάσει να το πλύνει με χλωρίνη, το ρούχο εξακολουθεί να είναι κιτρινισμένο. Η ερώτησή του, λοιπόν, είναι η εξής: «Πώς μπορώ να εξαφανίσω τις κιτρινίλες από το λευκό μου πουκάμισο;». Δείτε μερικές λύσεις.

Αποφύγετε τη ζέστη Μην πλύνετε το λευκό σας πουκάμισο (ή οποιοδήποτε άλλο λευκό ρούχο με λεκέδες) με ζεστό νερό καθώς αυτό δε θα διώξει τους λεκέδες. Προτιμήστε το κρύο νερό ενώ αμέσως μετά το πλύσιμο απλώστε το ρούχο έξω έτσι ώστε να στεγνώσει φυσικά.

Αποφύγετε τη χλωρίνη Μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να πλύνετε το λευκό σας ρούχο με χλωρίνη αλλά αυτή είναι που θα κάνει πιο σκούρο το λεκέ αντί να τον εξαφανίσει.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα Αναμείξτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό. Με μία παλιά οδοντόκρεμα τρίψτε με το μείγμα την περιοχή. Αφήστε το να δράσει για περίπου 1 ώρα. Πλύνετε το πουκάμισό σας κανονικά στο πλυντήριο με κρύο νερό. Αν χρειάζεται, ξαναπλύντε το άλλη μία φορά.

Χρησιμοποιήστε βότκα Ανακατέψτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα νερού και βότκας. Ψεκάστε με το μείγμα το σημείο που είναι οι λεκέδες και έπειτα βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Βάλτε ασπιρίνη Διαλύστε 2 ασπιρίνες σε 1/2 φλ. βραστό νερό. Ρίξτε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για 3-4 ώρες. Λίγο πριν πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο, ρίξτε του απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε το καλά.

Τέλος, υπάρχει και η λύση του οξυζενέ Αναμείξτε σε ένα μπολ οξυζενέ με νερό και βουτήξτε το πουκάμισο μέσα στο μπολ. Αφήστε το εκεί για 30 λεπτά. Πλύντε το ρούχο με κρύο νερό στο χέρι και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν χρειάζεται.

Απάντηση