Κρέμα σοκολάτας

Υλικά συνταγής

 

  • 1/2 κιλό γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
  • 70 γραμμ. ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

1. Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σοκολάτα στο μείγμα.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο 1/2 φλιτζάνι καυτό γάλα και ανακατεύουμε.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.

4. Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Απάντηση