Υλικά συνταγής
- 500 γρ. σπαγγέτι η άλλο μακρύ ζυμαρικό πχ. χυλόπιτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χωριάτικο κοτόπουλο (κομμένο σε 8 κομμάτια)
- φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό τριμμένες φρέσκες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′.Το βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Βράζουμε για 10′.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Βράζουμε για 10′.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Απάντηση