Αυτό είναι σωστό: Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα» για το 2015!

«Είναι κάτι το θαυμάσιο, είναι η πέμπτη φορά. Είναι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι είχα ονειρευτεί ως παιδί» δήλωσε ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα – Με άδεια χέρια Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ – Απολαυστικές ατάκες από τους τρεις άσους στη συνέντευξη Τύπου – Προπονητής της χρονιάς ο Λουίς Ενρίκε

Κατέκτησε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα την χρονιά που πέρασε. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Συλλόγων. Η επιλογή, λοιπόν, ήταν προφανής. Και αυτή ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές της τελετής για την Χρυσή Μπαλά του 2015. «Και ο νικητής είναι ο Λιονέλ Μέσι»…

Ο Αργεντινός αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για την χρονιά που πέρασε αφήνοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ με άδεια χέρια.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο μεγάλος αστέρας της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011, και 2012.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, το να επιστρέφω εδώ και να κερδίζω και πάλι τη Χρυσή Μπάλα, αφού είχα δει τον Κριστιάνο να την κατακτά πέρσι. Είναι κάτι το θαυμάσιο, είναι η πέμπτη φορά. Είναι πολύ περισσότερο από ό,τι είχα ονειρευτεί ως παιδί», ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Και, στο τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδόσφαιρο γενικότερα για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή μου. Και τα καλά και τα κακά. Γιατί έτσι με έχει κάνει να μαθαίνω και να ωριμάζω», κατέληξε.

Η συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη της διαδικασίας

Πριν την έναρξη της διαδικασίας και την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, σύμφωνα με τον sport-fm, οι τρεις υποψήφιοι, Μέσι, Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας ότι εκτός από τεράστιες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες, είναι και υψηλού επιπέδου άνθρωποι.

Το λόγο πήρε πρώτος ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δήλωσε: «Θα αντάλλαζα πέντε Χρυσές Μπάλες για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Για μένα οι συλλογικοί τίτλοι είναι πιο σημαντικοί και λαμπεροί απ’ τους ατομικούς», είπε ο μαέστρος της Μπαρτσελόνα, δείγμα του πόσο πολύ του λείπει ένα μεγάλο τρόπαιο με την Αργεντινή (αφού με τους Καταλανούς έχει σηκώσει τα πάντα)!

Το κλίμα μεταξύ των τριών; Εξαιρετικό… Φάνηκε άλλωστε από την απάντηση του Πορτογάλου όταν ρωτήθηκε για το αριστερό πόδι του Μέσι. «Είναι πραγματικά εξαιρετικό. Θα ήθελα να το είχα κι εγώ» είπε αρχικά και συμπλήρωσε -με άπαντες να ξεσπούν σε γέλια: «Είναι λίγο καλύτερο απ’ το δικό μου»! Και ο Αργεντινός, βέβαια, είπε πως ο «αιώνιος αντίπαλός του στη Ρεάλ» έχει προσόντα που ο καθένας θα ήθελε να έχει!

Ο Νεϊμάρ φρόντισε να υποκλιθεί στο μεγαλείο και των δύο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, δίπλα σε δύο τεράστιους παίκτες, που είναι τα είδωλά μου και τους θαυμάζω! Αμφότεροι έχουν γράψει ιστορία. Ελπίζω να μπορέσω να ακολουθήσω τα βήματά τους τα επόμενα χρόνια»!

Για τον συμπαίκτη του, βέβαια, τον Μέσι είχε λίγο μεγαλύτερη αγάπη: «Τον θαυμάζω όχι μόνο για τις ικανότητές του στο γήπεδο, αλλά και για το ποιόν του. Τον έχω… ερωτευτεί»!

Ο Ρονάλντο αποκάλυψε πώς πήρε την… βαριά φανέλα με το «7» στη Γιουνάιτεντ: «Όταν υπέγραψα στην ομάδα, ήθελα να πάρω το 28, αριθμό που είχα και στην Σπόρτινγκ. Ο Σερ Άλεξ όμως μου είπε όχι. Θα πάρεις το 7! Ήμουν λίγο… φοβισμένος –επειδή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε αυτό τον αριθμό-, αλλά με τα πολλά είπα οκ! Από τότε με αυτό το νούμερο έχω κερδίσει τα πάντα, οπότε έγινε τυχερό για μένα».

Οι κορυφαίες γυναίκες της Χρυσής Μπάλας

Η αρχηγός και η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ είναι οι κορυφαίες του γυναικείου ποδοσφαίρου για το 2015.Η Εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ μονοπώλησε στις γυναικείες κατηγορίες των απονομών της Χρυσής Μπάλας. Η κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάρισε στην αρχηγό της ομάδας, Κάρλι Λόιντ τον τίτλο της κορυφαίας παίκτριας, ενώ κορυφαία των πάγκων αναδείχτηκε η Τζιλ Έλις, που επανέφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή.

Η καλύτερη 11άδα του 2015

Έντονη η παρουσία παικτών από το ισπανικό πρωτάθλημα στην καλύτερη 11άδα του 2015 η οποία έγινε γνωστή σήμερα στο πλαίσιο της απονομής της Χρυσής Μπάλας. Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εκτός Ισπανίας, δηλαδή οι Νόιερ, Τιάγκο Σίλβα, Πογκμπά ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι περισσότεροι παίκτες ανήκουν στις αιώνιες αντιπάλους της Πριμέρα Ντιβισιόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά οι παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη 11άδα: Νόιερ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Ράμος, Άλβες, Ινιέστα, Μόντριτς, Πογκμπά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ.

Καλύτερος προπονητής… ο Λουίς Ενρίκε! 

Ο Ισπανός τεχνικός αναδείχθηκε στην ψηφοφορία της FIFA ως ο κορυφαίος για τη χρονιά που έφυγε, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, καθώς με το τρεμπλ που κατέκτησε πέρυσι με τους «μπλαουγκράνα» ήταν το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο Λουίς Ενρίκε συγκέντρωσε το 31,08% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τους Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπάγερν – 22,97%) και Χόρχε Σαμπάολι (Χιλή – 9,47%). Έγινε, δε, ο ο τρίτος Ισπανός που παίρνει το εν λόγω βραβείο μετά τους Γκουαρδιόλα (2011) και Ντελ Μπόσκε (2012).

Απάντηση