Φανιάδης vs Κουτσογιάννη. Η κρίση των τοπικών…Ιμίων και η απεμπλοκή! Το παρασκήνιο μιας δύσκολης βραδιάς

Σε…πολεμικό κλίμα, με άγνωστες συνέπειες, έφθασαν το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω του γκρεμίσματος του τοίχου του ισογείου της παλιάς δημοτικής βιβλιοθήκης “Τουρπάλη”, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ.Φώτης Φανιάδης και ο δήμαρχος Νάουσας κ.Νίκος Κουτσογιάννης. Η έντονη αντίδραση του κ.Φανιάδη, ο οποίος ετοιμάστηκε να προσφύγει σε ένδικα μέσα, αλλά και η σημερινή, πρωινή, παρουσία διαμαρτυρίας του έξω από το γραφείο του δημάρχου, αποσοβήθηκαν με την κατευναστική παρέμβαση αρκετών δημοτικών συμβούλων του “Κοινού Τόπου”  οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι η
συντηρούμενη αντιπαλότητα, από την εποχή της ενοικίασης του καταστήματος, μόνο κακό προκαλούσε στο επικοινωνιακό προφίλ του κ.Κουτσογιάννη (όπως συνέβη άλλωστε και στην περίπτωση του έργου ανάπλασης του πρώην δημαρχείου Ειρηνούπολης).Οι ενδοπαραταξιακές διαβουλεύσεις, από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, έδωσαν και πήραν και τελικά οδηγηθήκαμε στην σημερινή, εξαιρετικά ενθαρρυντική, κοινή δήλωση του κ.δημάρχου και του κ. προέδρου της Ευξείνου Λέσχης. Έτσι από την κρίση των…τοπικών Ιμίων, φτάσαμε στην απεμπλοκή, γεγονός ιδιαίτερα θετικό, όχι μόνο για τις δυο πλευρές, αλλά και για ολόκληρο τον δήμο, που θα μπορέσει να αξιοποιήσει  τουριστικά τον μοναδικό θησαυρό των βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης και των κειμηλίων που βρίσκονται στο μουσείο Μπενάκη. Οι πληροφορίες μας αναφέρoυν ότι μεθαύριο Τετάρτη θα έρθουν  στο δημαρχείο  οι μουσειολόγοι που διαχειρίστηκαν τον πολυχώρο της Βέτλανς, ώστε από κοινού να εξετάσουν την εύρεση του καταλληλότερου χώρου, που θα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες έκθεσης και συντήρησης των βιβλίων και των κειμηλίων (σ.σ ένας χώρος θα μπορούσε να είναι και το  νεοκλασικό κτίριο που απέκτησε ο δήμος στην Βενιζέλου), το οποίο αποτέλεσε τον αρχικό στόχο της Ευξείνου Λέσχης.
Κλείνοντας εκφράζω και πάλι τα συγχαρητήρια μου  σε όλους όσους προσέφεραν ήπιες λογικές και πρακτικές, ώστε  να λήξει αισίως το ζήτημα της Ευξείνου Λέσχης με τον δήμο Νάουσας. Στα πάντα απαιτείται νηφαλιότητα και περίσκεψη, ώστε να βρίσκεται η χρυσή τομή και να μην υπάρχουν ρήξεις εκεί που δεν χρειάζεται. Καλό θα είναι αυτοί που επιθυμούν “κόντρες” για αντιπολιτευτικούς λόγους, να τις αφήσουν σε άλλα επίπεδα και όχι σε βάρος του οράματος των ποντίων, ώστε να επανέλθουν στον τόπο μας τα κειμήλια της Αργυρούπολης. Εκφράζω επίσης τα συγχαρητήρια μου στον Νίκο Κουτσογιάννη και τον Φώτη Φανιάδη γιατί σε περιόδους κρίσεως απέδειξαν ότι η ενότητα για το καλό όλων, είναι πάνω από όλα.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση