ΝΔ: Ανασυγκρότηση, ενότητα, νίκη τα τελευταία μηνύματα Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη

Κυριάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ – «Ζητούμενο η ανανεώση» προσθέτει – Μεϊμαράκης: Όλοι ενωμένοι την επόμενη ημέρα στη ΝΔ – «Να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης» τονίζει – Στόχος και των δύο οι 128.000 που ψήφισαν Τζιτζικώστα-Άδωνι

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες του β΄ γύρου για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και οι δύο υποψήφιοι, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνουν τα τελευταία μηνύματά τους αφενός για να περάσουν την αίσθηση της νίκης στους υποστηρικτές τους και αφετέρου για να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν από τους 128.000 νεοδημοκράτες που στις 20 Δεκεμβρίου στήριξαν είτε τον Απόστολο Τζιτζικώστα είτε τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας το σύνθημά του για ανανεώση καθώς ένα μέρος των ψηφοφόρων είναι σίγουρο ότι θα κάνει την επιλογή του με το βλέμα στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Ενώτικος εμφανίστηκε και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνοντας στα Παραπολιτικά οτι δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Παράλληλα απαντώντας στη ρητορική περί ανανέωσης εξήγγειλε αλλαγές σε επίπεδο κόμματος και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι σε κώμα

Την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία και για την νίκη του στις αυριανές εκλογές, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Το ρεύμα είναι με το μέρος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «mega» και συμπλήρωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές κρίνονται στο μεσαίο χώρο».

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το κόμμα είναι σε κώμα. Αν καταφέρω να κερδίσω θα έχω ισχυρή εντολή να ανανεώσω τη ΝΔ. Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε ποτέ θέμα διάσπασης στην ΝΔ. «Το ζήτημα δεν είναι η ενότητα αλλά η ανανέωση», ανέφερε.

Την ίδια ώρα μιλώντας για κάποια στελέχη σημείωσε: «Η ΝΔ έχει μια σειρά από στελέχη που ποτέ δεν κατάλαβα τι κάνουν, θα αξιοποιηθούν.  Δεν έχω την υποχρέωση να συνεργαστώ με όλους».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται για «οικογενειοκρατία» τόνισε: «Είμαι από 15 χρονών στην ΝΔ. Αν ήθελα να είχα πολιτευτεί λόγω του ονοματός μου πριν τα 36 θα το είχα κάνει».

Ο ίδιος προανήγγειλε τη διενέργεια συνεδρίου – ενδεχομένως και έκτακτου – σε μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο θα επιλέξει και νέο γραμματέα του κόμματος.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

«Δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι η ΝΔ. Και όλοι μαζί θα πειθαρχήσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων», λέει για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” τονίζει ακόμη ότι «όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση της παράταξής μας» και «θα δώσουμε τη μάχη στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, κοντά στους πολίτες, για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί νέα αδιέξοδα».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «και στον δεύτερο γύρο οι φίλοι της ΝΔ θα επιβεβαιώσουν κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ «θα πρέπει να μπορεί να συνθέτει απόψεις και προτάσεις», «να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης, σε ιδέες και πρόσωπα, με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες», και «να διαθέτει τις οργανωτικές γνώσεις για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αλλαγές στην ανασυγκρότηση του κόμματος».

Σημειώνει ακόμα ότι εφόσον την Κυριακή το βράδυ είναι ο νικητής, θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές σε δύο άξονες. Σε θεσμικό επίπεδο, σημειώνει, «θα προχωρήσουμε άμεσα στην αναδιοργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να ασκήσουμε άμεσα με δυναμικό και αξιόπιστο τρόπο τον θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση». Σε κομματικό επίπεδο, συμπληρώνει, «θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη διεξαγωγή του συνεδρίου μας», μέσα από το οποίο η βάση της ΝΔ θα αποφασίσει «πώς θα προχωρήσουμε την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, ώστε να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία».

Τονίζει, επίσης, ότι η ΝΔ ήταν έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαβεβαιώνει πως «είμαστε και τώρα έτοιμοι, όποτε χρειαστεί, να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη των εκλογών και να κυβερνήσουμε».

Τέλος, αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περικοπές συντάξεων και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως αποφασίσαμε πρόσφατα στην ΚΟ», διότι εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, που δημιουργεί ανάπτυξη», ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, στην οποία είχε αναφερθεί ο ίδιος, σημείωσε πως ο τρόπος συνεννόησης και συνεργασίας των κομμάτων προσδιορίζεται σε θεσμικό επίπεδο από το Σύνταγμα, ενώ σε κομματικό επίπεδο η ΝΔ απόδειξε το πώς αντιλαμβάνεται τη συνεργασία, το καλοκαίρι, «όταν βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας».

Απάντηση