Ερωτήματα Καραμπατζού προς ΑΝ.ΗΜΑ και Μάντσιο, για την τύχη των προτάσεων του δήμου Νάουσας στο Leader

Μια σειρά ερωτημάτων προς την ΑΝ.ΗΜΑ και τον αντιδήμαρχο Νάουσας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της “Αναπτυξιακής Ημαθίας” κ.Δημήτρη Μάντσιο, θέτει με επιστολή του ο τέως δήμαρχος Νάουσας κ.Τάσος Καραμπατζός, αναφορικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων που διαχειρίστηκε η “Αναπτυξιακή” έως 31-12-2015, καθώς και την τύχη των έργων του δήμου Νάουσαςμ που είχαν ενταχθεί στο Leader, όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην “Πάπρα”, οι εκδηλώσεις για το ροδάκινο, το εκθετήριο του πρώην δημαρχείου Ειρηνούπολης κ.α. Στην επιστολή του ο κ.Καραμπατζός, αναφέρει τα εξής:

Όπως γνωρίζουμε η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. διαχειρίστηκε σε τοπικό επίπεδο το πρόγραμμα LEADER το οποίο έληξε την 31-12-2015. Ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία  ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., σας παρακαλώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου που αφορούν τον έλεγχο του Δήμου και των δραστηριοτήτων του, να με πληροφορήσετε για τα παρακάτω:

1. Ποια είναι η απορροφητικότητα των κονδυλίων που διαχειρίστηκε η εταιρία σας σε σχέση με το αρχικό εγκεκριμένο ποσό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο ανερχόταν σε 10.845.182,01 € (με δημόσια δαπάνη 6.395.100,00 €). Ποιες δηλαδή πληρωμές έχετε κάνει προς τους επενδυτές που έχουν ενταχθεί, από το συνολικά διατιθέμενο παραπάνω χρηματικό ποσό, στο διάστημα υλοποίησης του προγράμματος LEADER έως την 31-12-2015.

2. Ποια είναι η τύχη των παρακάτω έργων του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας τα οποία είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER και τα οποία δεν υλοποιήθηκαν.

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠ/ΜΟΣ ΣΕ   €
1 Κατασκευή νέων αποδυτηρίων και λοιπών έργων υποδομής στο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή ΠΑΠΡΑ της Δ.Ε. Ανθεμίων          300.000
2 Προμήθεια και τοποθέτηση σήμανσης αξιοθέατων μνημείων ΔΕ Ανθεμίων και Ειρηνούπολης 48.000
3 Εκδηλώσεις “ΡΟΔΑΚΙΝΟ,  ΠΑΡΑΔΟΣΗ και  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” Δήμου Νάουσας 30.000
4 Μετατροπή τμήματος του πρώην Δημοτικού Καταστήματος Αγγελοχωρίου σε εκθετήριο λαογραφικής, αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς 300.000
ΣΥΝΟΛΟ 678.000

Με τιμή

Αναστάσιος Καραμπατζός

Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσα

Απάντηση