ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ: Πάνω από 15 μονάδες η «ψαλίδα» μεταξύ Βαγγέλη και Κυριάκου

Προβάδισμα πάνω από 15 μονάδες του πρώτου από τον δεύτερο υποψήφιο δίνει νεότερη δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης.

Ειδικότερα, στην έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 4 έως 6 Ιανουαρίου ο κ. Μεϊμαράκης λαμβάνει ποσοστό 51,6%, το οποίο ανεβαίνει στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Προβάδισμα καταγράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην παράσταση νίκης με  53,1% , έναντι 25,7% του κ. Μητσοτάκη.

Το το 51,6% των ερωτώμενων εκτιμά πως ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα στη Νέα Δημοκρατία, ποσοστό που ανεβαίνει στο 54,2% στους ψηφοφόρους της ΝΔ του Σεπτεμβρίου και στο 56,6% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός και έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές.  Σύμφωνα με τη μέτρηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 45,7% στο σύνολο (46,8% σε όσους ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο), έναντι 34,3% του Κυριάκου Μητσοτάκη (34,8%).

Παράλληλα, οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στον 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα προσέλθει στις κάλπες. Μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.

crashonline.gr

Απάντηση