Ερευνητές ανακάλυψαν το «κλειδί» της ευτυχίας <<Και είναι τόσο απλό και εύκολο>>

Οι άνθρωποι που αξιοποιούν τον χρόνο τους… καλύτερα είναι πιο ευτυχισμένοι

Η ευτυχία δεν αγοράζεται: Ένα ρητό που έχει περάσει από γενιές σε γενιές και μία νέα έρευνα το επιβεβαιώνει απόλυτα.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι άνθρωποι που αξιοποιούν τον χρόνο τους κάνοντας κάποιο χόμπι και που κερδίζουν λιγότερα λεφτά είναι πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που δουλεύουν όλη μέρα και αμείβονται με παχυλούς μισθούς.

Δαπανώντας κάποιος τον χρόνο του με πιο «σημαντικούς τρόπους» όπως κάνοντας για παράδειγμα ένα χόμπι ή περνώντας ώρα με την οικογένεια του ή κάνοντας  άσκηση, οδηγεί σε εντονότερα συναισθήματα ευημερίας, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Μάλιστα προτείνουν σε όσους θέλουν να εστιάσουν στην αξιοποίηση του χρόνου τους και λιγότερο στα λεφτά που βγάζουν, θα πρέπει να εργάζονται λιγότερες ώρες και να πληρώνουν κάποιον άλλον για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία έχει χωριστεί στα δύο. Από τη μία υπάρχουν άνθρωποι που αξιοποιούν όσο καλύτερα μπορούν τον προσωπικό τους χρόνο και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που ζουν για να δουλεύουν και να βγάζουν λεφτά.

Αλλά, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, τα μεγαλύτερα χαμόγελα έρχονται από αυτούς που θα σκάψουν τον κήπο τους, που θα ασχοληθούν με τα παιδιά τους, που θα παίξουν γκολφ κτλπ.

Απάντηση