Μέχρι τέλους Ιανουαρίου συνεχίζονται οι εργασίες στο τμήμα Πατρίδα- ΣΣΝ. Τι μέλλει γενέσθpatrida-ssnai-mexri-telous-genariαι την επόμενη περίοδο

Συνεχίζονται  με απρόσκοπτους  ρυθμούς τα έργα κατασκευής του τμήματος Πατρίδα ΣΣ-Νάουσας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπισε η χώρα μας, το προηγούμενο έτος, με το σταμάτημα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ από την Ε.Ε, ελέω….
Βαρουφάκη και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, υπάρχει αναγκαιότητα για κάλυψη του απαιτούμενου ποσό ολοκλήρωσης του έργου, που αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ, όπως και για άλλα 600 έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και δεν μπορούν να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ) από εθνικούς πόρους. Σύμφωνα με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας υπάρχει διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης και την Κομισιόν, ώστε να δοθεί δάνειο από την Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων για την ολοκλήρωση τους, αφού είναι γνωστή η ανυπαρξία χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο… παγκάρι!
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για το πού θα «κουμπώσει» προσωρινά το υφιστάμενο τμήμα στην περιοχή της Νάουσας («ξύλινο σπίτι» πριν από τον Στενήμαχο ή κόμβος Μονοσπίτων) θα υπάρξει σχετική μελέτη από την ανάδοχο εταιρεία, αφού στα Μονόσπιτα υπάρχει ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση.
Τα υπολειπόμενα 8 εκ. ευρώ, αφορούν την ολοκλήρωση του τμήματος και των παράπλευρων οδών  (σ.σ η ασφαλτόστρωση στο υπολειπόμενο τμήμα της υφιστάμενης οδού  από Στενήμαχο μέχρι ΣΣΝ θα ολοκληρωθεί εντός Ιανουαρίου), ενώ για τον κόμβο της Νάουσας απαιτείται  χρηματοδότηση του έργου, η οποία προφανώς μπορεί να ενταχθεί στο ΣΕΣ, όπως και η ολοκλήρωση της σύνδεσης με την Εγνατία, η μελέτη της οποίας βρίσκεται στο στάδιο προκήρυξης πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ.
Προφανώς λοιπόν  το θέμα δεν αφορά μόνο την Ημαθία, όπως ανέφερε πρόσφατα ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Χειμώνας, αλλά εκατοντάδες έργα σε όλη την χώρα, που δεν χρηματοδοτήθηκαν από τους… πειραματισμούς  της πρώτης συγκυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, όταν η Ε.Ε  σταμάτησε την χρηματοδοτική ροή του ΕΣΠΑ, ενώ η ολοκλήρωση του είναι άσχετη με το κούμπωμα της Εγνατίας, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΣΕΣ, αφού προκριθεί η ανωτέρω μελέτη.
Θόδωρος Ελευθεριάδης

Απάντηση