Το σύμφωνο συμβίωσης πλήττει και τα Θεοφάνεια: Δεν πήγαν Πειραιά Τσίπρας και Παυλόπουλος

«Αλάτι στην πληγή» έριξε με νέα δήλωσή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ – «Το φως να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας» δήλωσε ο Παυλόπουλος – Στο Παλαιό Φάληρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την παράδοση που θέλει τον Πειραιά να είναι το επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων έσπασαν φέτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος πέρυσι είχε απελευθερώσει και το περιστέρι στην τελετή του αγιασμού στον Πειραιά, σήμερα δεν παρέστη καν, αντίθετα, παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην Δεξαμενή στην Αθήνα.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θέλει να πάρει αποστάσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς λόγω της σκληρής τοποθέτησής του και των δηλώσεων που έκανε πρόσφατα για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης. Ο κ. Σεραφείμ είχε πει για το σύμφωνο συμβίωσης ότι είναι ψευδεπίγραφο και αντίθετο με τις αρχές της πίστεως καθώς επίσης ότι «θέλουν σήμερα να δημιουργήσουν ένα νέο είδος ανθρώπου που δεν υπάρχει στη φύση». Επιπλέον είχε αναφέρει ότι «η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησαν το σύμφωνο συμβίωσης, με στόχο να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης».

Ο κ. Σεραφείμ, μάλιστα, φρόντισε να ρίξει νέο «αλάτι στην πληγή» σχολιάζοντας την απουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας από τον Πειραιά με μια υπανικτική δήλωση με πρωταγωνιστή το… αλάτι! «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι άλας» ξεκίνησε τη δήλωση του ο κκ Σεραφείμ.

«Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων» συμπλήρωσε σε μια πρώτη νύξη για την εκπεφρασμένη διαφωνία του με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, που αποτέλεσε, εξάλλου, την αφορμή για την απουσία του πρωθυπουργού αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πειραιά.

«Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα» κατέληξε ο κ. Σεραφείμ

Αλλά ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον Πειραιά παρότι ο Μητροπολίτης αλλά και οι τοπικές αρχές το επιθυμούσαν και είχαν κάνει και σχετικές διαρροές ότι αναμενόταν ο κ. Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στην Σκουφά και ακολούθως στην τελετή του αγιασμού στην Δεξαμενή, όπως άλλωστε έκανε και όταν ήταν βουλευτής της Α’ Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος επίσης δεν θέλει να συνδυάσει τον πρώτο του αγιασμό με την ιδιότητα του Προέδρου με έναν ιεράρχη που έχει ανάμειξη στα πολιτικά και ποδοσφαιρικά πράγματα του Πειραιά.

Το λιμάνι όμως δεν τίμησε ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος αξιοποίησε παλαιότερη πρόσκληση του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών και παρέστη στην θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και ακολούθως στον αγιασμό των υδάτων στον Φλοίσβο.

protothema.gr

Απάντηση