Δεκαεφτάχρονος επέστρεψε από τον «άλλο κόσμο»

Ο Tom Geaney υπέστη ανακοπή καρδιάς για 25 λεπτά, αλλά επανήλθε μετά την ηρωική προσπάθεια των φίλων του, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια να τον επαναφέρουν

«Πέθανε» για 25 ολόκληρα λεπτά, αλλά «επέστρεψε» από τον «άλλο κόσμο», καθώς οι φίλοι του δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το «μεγάλο ταξίδι». Μία εκπληκτική ιστορία εκτυλίχθηκε στην Ιρλανδία, όταν ο 17χρονος Tom Geaney υπέστη ανακοπή, δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ συμμετείχε σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Η καρδιά του 17χρονου σταμάτησε για 25 λεπτά, όπως επιβεβαίωσαν και οι ιατρικές εξετάσεις. Όλο αυτό το διάστημα, το οποίο φάνηκε αιώνες στους πρωταγωνιστές του, οι φίλοι και συμπαίκτες του δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Ο ένας μετά τον άλλον του πρόσφεραν την ανάσα τους, δίνοντας το «φιλί της ζωής», ενώ έκαναν μαλάξεις στο στήθος του.

Όσο περνούσε η ώρα το θρίλερ γινόταν ολοένα και πιο τρομακτικό, καθώς το τέλος του αγοριού πλησίαζε. Οι προσπάθειες των φίλων του δεν σταμάτησαν, μέχρι τη στιγμή που η καρδιά του Τομ άρχισε να κτυπά. Όπως είπαν οι γιατροί, οι φίλοι του τον κρατούσαν από το χέρι και δεν τον άφηναν να φύγει, μέχρι που κατάφεραν να τον τραβήξουν πίσω.

Το ακόμη μεγαλύτερο θαύμα, είναι ότι ο 17χρονος χαίρει άκρας υγείας, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι η 25λεπτη παύση της καρδιάς του δεν επηρέασε άλλα ζωτικά όργανα.

«Υποθέτω πως τεχνικώς, είχα πεθάνει για 25 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…», δήλωσε ο Tom Geaney, ο οποίος παρέμεινε σε εντατική μονάδα για 36 ώρες μετά το συμβάν, ενώ υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις.

Απάντηση