Αυτά είναι τα είδη σeξ που δεν πρέπει να κάνεις

Πρόσεχε, γιατί αν κάνεις κάτι απο τα παρακάτω, θα το μετανιώσεις…

Μαζί με το απροφύλακτο σεξ που -ως γνωστόν- μπορεί να σε εκθέσει σε σοβαρούς κινδύνους υγείας αλλά και στον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να σε βάλουν στον πειρασμό να το κάνεις αλλά είναι καλύτερα να απέχεις κι ο λόγος είναι απλός: θα το μετανιώσεις!

«Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες»: το εν γένει σοφό γνωμικό μπορεί να έχει πλήθος εφαρμογές σ” αυτή τη ζωή αλλά έχει και τις εξαιρέσεις του. Κι εφόσον μιλάμε για σεξ, αυτές είναι οι 7 περιπτώσεις που είναι καλύτερα να μην το κάνεις:

Που του έχεις υποσχεθεί (αλλά άλλαξες γνώμη)

Είτε μιλάμε για το σεξ της πρώτης φοράς, είτε για κάποια τεχνική που μπορεί να σου ζήτησε και να συμφώνησες να δοκιμάσετε -σε κάποια στιγμή τρέλας- αλλά άλλαξες γνώμη μετά από δεύτερη σκέψη, είναι καλύτερο να παραμείνει απραγματοποίητη υπόσχεση παρά να γίνει πράξη για την οποία σίγουρα θα μετανιώσεις.Βλέπεις, κάθε φορά που καταπιέζεις τα συναισθήματα σου στο κρεβάτι δημιουργείς ένα αρνητικό προηγούμενο που σιγά-σιγά διογκώνεται, δημιουργεί απέχθεια, θυμό και απόρριψη και τελικά επιβαρύνει τη σχέση σου.

Από την άλλη, αν εκείνος είναι τόσο ανυπόμονος ή απαιτητικός ώστε να δημιουργήσει ρήξη μεταξύ σας με αφορμή την άρνηση σου, τότε πρέπει να θυμάσαι πως ούτε το καταναγκαστικό σεξ θα έσωζε τη σχέση σας. Αν εκείνος δεν μπορεί να αποδεχτεί τις ανάγκες και τα συναισθήματα σου, τότε αυτή η σχέση είναι προβληματική και δεν πρόκειται να σωθεί μόνο από τις δικές σου υποχωρήσεις.

Το ομαδικό
Αν ο καλός σου ανήκει στο μέσο όρο των αντρών από πλευράς σεξουαλικών φαντασιώσεων και συμπεριφοράς είναι πολύ πιθανό να σου ζητήσει κάποια στιγμή να βάλετε στο παιχνίδι σας και ένα τρίτο ή και τέταρτο παίκτη. Επίσης πολύ πιθανό είναι να μπεις στον πειρασμό να του κάνεις το χατίρι, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ομαδικό σεξ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των φαντασιώσεων εξίσου πολλών γυναικών. Ωστόσο, αν σ” ενδιαφέρει σοβαρά το μέλλον της σχέσης σας καλό θα ήταν να μην κάνεις πράξη το όνειρο σου.

Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων -που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα- όταν «υπάρχει αίσθημα» στη μέση το ομαδικό σεξ δημιουργεί μια ανεξίτηλη σκοτεινή κηλίδα στην ιστορία του ζευγαριού. Κι αυτό γιατί δεν μπορείς ν” αποκλείσεις προκαταβολικά τη ζήλεια, την αμηχανία ή την ανασφάλεια που μπορεί να νιώσει ένας από τους δυο σας ή και οι δυο σας από τις αναπόφευκτες συγκρίσεις που θα γίνουν στο μυαλό σας.

Οι ερωτικές σχέσεις είναι αρκετά εύθραυστες και σύνθετες ήδη ανάμεσα σε δύο άτομα, πόσο μάλλον όταν αρχίσουν να μπλέκονται και τρίτοι στη μέση. Καλύτερα να σου λείπει το τρίο λοιπόν. Αν όμως καίγεστε τόσο πολύ να ξεχαρμανιάσετε και να ξεφύγετε από τη ρουτίνα καλύτερα να δείτε μαζί καμιά τσόντα, έτσι για να έχετε την αίσθηση της… παρέας χωρίς τις επικίνδυνες συνέπειες της.

Της… λάσπης
Με τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό προσδιορίζουμε το σεξ που κάνεις από απελπισία με στόχο υλικά ή συναισθηματικά ανταλλάγματα και το οποίο ισοδυναμεί για την αξιοπρέπεια σου με το κυλιέσαι στη λάσπη της αμαρτίας.

Αν σκέφτεσαι να το κάνεις μ” εκείνο το αγόρι που σε έχει ξετρελάνει -αλλά ξέρεις καλά ότι δεν ενδιαφέρεται για σχέση- με την ελπίδα να του αλλάξεις γνώμη ή με τον πρώην σου με την ελπίδα να ξυπνήσεις τη νοσταλγία και να τον φέρεις πίσω, πρέπει να ξέρεις ότι αμέσως μετά θα βρεθείς στον ίδιο παρονομαστή κι ακόμα παρακάτω.

Το καλό και τακτικό σεξ μπορεί να είναι απαραίτητο συστατικό μιας ευτυχισμένης σχέσης, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για να γοητεύσει έναν άντρα ώστε να αποφασίσει να σου αφοσιωθεί. Εφόσον εσύ θέλεις σχέση κι εκείνος όχι (μ” εσένα τουλάχιστον) το να κάνεις σεξ μαζί του απλά θα σε ρίξει στα μάτια του. Ταυτόχρονα, μειώνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες σου να του αλλάξεις γνώμη, αφού όταν του προσφέρεις σεξ χωρίς δεσμεύσεις, του προσφέρεις μαζί έναν ακόμη λόγο για να σε κρατάει στο συναισθηματικό του ψυγείο, απ” όπου μπορεί να τσιμπολογάει σε στιγμές βαρεμάρας χωρίς κόπο και χωρίς κόστος.

Αν πάλι έχεις μπει στον πειρασμό να πας στο κρεβάτι με κάποιον που δεν σου πολυαρέσει μόνο και μόνο γιατί φαίνεται «καλός υποψήφιος γαμπρός», αρέσει στη μαμά σου ή απλά ξέρεις ότι είναι γενναιόδωρος με τις ερωμένες του, το τίμημα που θα πληρώσεις θα είναι πολύ ακριβότερο από τα αποκτήματα σου, αφού αυτόματα, μαζί με το κορμί σου παραδίδεις στα χέρια του και τον αυτοσεβασμό σου.

Σε κάθε περίπτωση το σεξ «της λάσπης» όχι μόνο δεν δουλεύει αλλά σε γεμίζει πικρία και ανοίγει τον δρόμο στην απογοήτευση.

Στις τουαλέτες
Τώρα πες μου, είναι πράγματι τόσο επιτακτική η ανάγκη σου για σεξ που είσαι διατεθειμένη να στριμωχτείς σε ένα αμφιβόλου καθαριότητας άβολο χώρο, με κίνδυνο κολλήσεις Κύριος οίδε ποιες μολύνσεις και να γίνεις το θέμα του επόμενου κουτσομπολιού ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού ή και των θαμώνων με τους οποίους θα τύχει (σίγουρο αυτό) να διασταυρωθείς στον διάδρομο καθώς θα περιμένουν στην ουρά για να κάνουν την ανάγκη τους;

Και τι είδους παρτενέρ είναι αυτός τέλος πάντων που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει -έστω για λίγο- έναν επαρκώς προστατευμένο χώρο για να βγάλετε τα μάτια σας όπως τραβάει η ψυχή σας; Σίγουρα όχι αυτός που θα καμαρώνεις στο πλευρό σου ως σύντροφο σου για τα επόμενα χρόνια πάντως. Μπορεί το σεξ αυτό να σου μείνει αξέχαστο, αλλά θα είναι για τους εντελώς λάθος λόγους.

Του αποχωρισμού
Αν η σχέση σας κρέμεται από μια κλωστή ή αν έχετε μόλις χωρίσει και σκέφτεσαι ότι θα ήταν καλή ιδέα να πάρεις μια τελευταία γεύση από το –πιθανότατα εκπληκτικό- σεξ που μοιραζόσασταν όλο αυτό τον καιρό καλύτερα να κρατήσεις αυτή τη σκέψη για τον εαυτό σου και μόνο, μέχρι εκείνος να απομακρυνθεί οριστικά από το οπτικό σου πεδίο και να βρεθεί εκτός πεδίου βολής.

Βλέπεις, οι ορμόνες της ευφορίας που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της στενής σωματικής επαφής και της σεξουαλικής πράξης είναι αρκετά ισχυρές να για θολώσουν την κρίση σου και να σπείρουν στο μυαλό σου αμφιβολίες για την ορθότητα των αποφάσεων σου.

Εφόσον λοιπόν παλεύεις μέσα σου για να ξεκαθαρίσεις τα συναισθήματα σου και να κάνεις τον απολογισμό μιας σχέσης που ψυχορραγεί, καλύτερα να απέχεις και να μην κάνεις την όλη διαδικασία ακόμα πιο επώδυνη.

Σημείωση: αυτά ισχύουν επί δύο αν η πρωτοβουλία του χωρισμού έρχεται από το –πρώην- άλλο σου μισό.

Της εκδίκησης
Αν ο αγαπημένος σου σε παραμελεί ή αν –ακόμα χειρότερα- διαπιστώσεις ότι σε απατά ή σε έχει απατήσει και νιώθεις την ανάγκη να τον εκδικηθείς, η χειρότερη απόφαση που μπορεί να πάρεις είναι να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον.

Ακόμα κι αν εκείνος δεν το μάθει ποτέ, θα το ξέρεις εσύ η ίδια, θα αρχίσεις να νιώθεις τύψεις κι αυτό θα προκαλέσει ακόμα μια ρωγμή στην ήδη πολύπαθη σχέση σας. Επιπλέον, η ενοχή σου θα σε ρίξει στο ίδιο τσουβάλι και θα σου στερήσει το επιχείρημα του προτέρου εντίμου βίου και της αφοσίωσης που θα μπορούσες να προβάλεις σε κάθε διαπραγμάτευση μαζί του.

Γι” αυτό πες όχι στο σεξ της εκδίκησης! Αν θέλεις να τον κάνεις να πονέσει όσο σε πόνεσε, καλύτερα να τον πνίξεις στις ενοχές του, να του δώσεις αιφνιδιαστικά τα παπούτσια στο χέρι ή να κόψεις με το ψαλίδι όλα τα καλά του κοστούμια και τις αγαπημένες του γραβάτες (αυτό ως τελειωτικό χτύπημα) παρά να του δώσεις πάτημα να λέει ότι έκανε καλά που σε είχε «στη δίαιτα».

Βέβαια, το να κάνεις έναν αδιάφορο εραστή να πονέσει είναι έργο μεγάλο και δύσκολο, ενώ ακόμα κι αν πετύχει δεν πρόκειται να σβήσει τον πόνο που ένιωσες. Αν λοιπόν φτάσεις στο σημείο να θέλεις να εκδικηθείς τον αγαπημένο σου για κάποιον λόγο, καλύτερα να αποχωρήσεις μεγαλοπρεπώς και να αποφύγεις τις περαιτέρω απώλειες.

Στη θάλασσα/μπανιέρα/πισίνα
Το σεξ μέσα στο υγρό στοιχείο είναι κι αυτό ένα είδος παρορμητικού σεξ που πιθανότατα θα μετανιώσεις όταν θα είναι αργά πια. Μπορεί η χαλάρωση που σου προκαλεί η απώλεια της βαρύτητας σε συνδυασμό με τον ήλιο, τη θάλασσα και τ” αγόρι σου να σε βάζουν στον πειρασμό να ολοκληρώσετε… εν πλω, όμως οι κίνδυνοι που καραδοκούν θα πρέπει να σε αποτρέψουν.

Πέρα από τα έμψυχες και άψυχες θαλασσινές παγίδες (βλ. αχινούς, τσούχτρες, κοφτερές πέτρες ή βράχους) που απειλούν να σας τραυματίσουν, το σεξ στο νερό (σκέτο, αλατισμένο ή με χλώριο) μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επώδυνο για σένα καθώς η φυσική λίπανση που παράγεται από τα γεννητικά σου όργανα διαλύεται, με αποτέλεσμα ερεθισμούς και αόρατες εκδορές που σε συνδυασμό με την τριβή ανοίγουν τον δρόμο για λοιμώξεις κάθε είδους. Επιπλέον, στην περίπτωση που βασίζεσαι στο προφυλακτικό για αντισύλληψη, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι αυτό πολύ εύκολα μπορεί να γλιστρήσει χωρίς να το καταλάβετε και να βρεθείς εντελώς ακάλυπτη την κρίσιμη στιγμή.

Αν σ” όλα αυτά προσθέσεις τη μειωμένη απόλαυση εξαιτίας του κρύου αλλά και του άγχους μην σας πιάσουν που και τα δύο επηρεάζουν αρνητικά την ανδρική στύση, καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξαιρέσεις αυτό το είδος σεξ από το ρεπερτόριο σου.

Απάντηση