Εκλογές ΝΔ: Θρίλερ με τον Τζιτζικώστα

Έντονες πιέσεις απο κύκλους καραμανλικής επιρροής να ταχθεί υπέρ Μεϊμαράκη- Συσκέψεις μέχρι αργά την νύχτα με συνεργάτες στο γραφείο του – Πιθανότερη εκδοχή να διατυπώσει μια ευρύτερη συναινετική πρόταση – Στην Θεσσαλονίκη πάνε και οι Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης

Πλούσιο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο τη θέση που ετοιμάζεται να λάβει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενόψει του δεύτερου γύρου της προσεχούς Κυριακή για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του μετά τον πρώτο γύρο της 20ής Δεκεμβρίου, δέχεται τα τελευταία 24ωρα ισχυρές πιέσεις να εγκαταλείψει την «ουδέτερη» στάση και στην επικείμενη μονομαχία των νικητών του πρώτου γύρου να ταχθεί υπέρ του τέως προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη με το σκεπτικό ότι στην παρούσα φάση προέχει η ενότητα της παράταξης που διασφαλίζεται καλύτερα με τη στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Οι πιέσεις φέρεται να ασκούνται απο κύκλους που θεωρούνται της επιρροής του πρωην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καρμανλή, αλλά και του ίδιου του Μεϊμαράκη.
Ο 38χρονος βορειοελλαδίτη πολιτικός, ο οποίος κατετάγη τρίτος στον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας 82.028 ψήφους ή ποσοστό 20,3 % επί του συνόλου, προγραμματίζει να παραχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη για να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις που έλαβε έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες του, αλλά και με πολιτικούς φίλους που στρατεύθηκαν γύρω από την υποψηφιότητά του.
Αρχικά, στον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών κέρδισε έδαφος η εκδοχή της στήριξης του κ. Μεϊμαράκη με γνώμονα και την προτίμηση του «καραμανλικού» μπλοκ που διαθέτει επιρροή στο επιτελείο του περιφερειάρχη, ο οποίος επίσης έχει ανάλογες καταβολές και ανεξάρτητα από τα όσα έγιναν πριν από τον πρώτο γύρο οι δεσμοί παραμένουν ισχυροί.
Παρά ταύτα, και με δεδομένη την ένταση υπέρ της αλλαγής σελίδας στη Νέα Δημοκρατία που είχε η προεκλογική του καμπάνια, ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας εξακολουθεί προβληματίζεται και μέχρι αργά τη νύχτα της Δευτέρας ήταν στο γραφείο του και εξέταζε ενδελεχώς τα υπέρ και τα κατά της θέσης που θα λάβει.
Πιθανότερο σενάριο θεωρείται τώρα η διατύπωση μιας πρότασης ευρύτερης και συναινετικής χωρίς συγεκριμένες αναφορές, καθώς όπως έγινε γνωστό και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει «καλή χημεία»

Απάντηση