Δύο μικροί πρόσκοποι έσωσαν τον αρχηγό τους όταν του επιτέθηκε αρκούδα

«Σκέφτηκα πως είναι μια σοβαρή κατάσταση και πως αν δεν κάνουμε κάτι μπορεί να μην τα καταφέρναμε να βγούμε ζωντανοί», λέει ο 13χρονος Φράνκι που με τον 12χρονο αδερφό του Βίνσεντ έγιναν ήρωες

Όταν μια μεγαλόσωμη αρκούδα επιτέθηκε στον αρχηγό τους, οι δύο μικροί πρόσκοποι, δυο αδέρφια από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, ηλικίας 12 και 13 ετών, θα μπορούσαν να το βάλλουν στα πόδια. Όμως δεν το έκαναν, αντίθετα έμειναν και με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους έσωσαν μια ζωή.

«Σκέφτηκα πως είναι μια σοβαρή κατάσταση και πως αν δεν κάνουμε κάτι μπορεί να μην τα καταφέρναμε να βγούμε ζωντανοί», λέει στο ABC ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια Λεπούρ, ο 13χρονος Φράνκι.

Έκαναν πεζοπορία σε δάσος του Νιου Τζέρσι, με μια μικρή ομάδα προσκόπων, όταν μια μαύρη αρκούδα, βγήκε ξαφνικά από την σπηλιά της, άρπαξε από το πόδι τον αρχηγό τους Κρίστοφερ Πετρονίνο και τον τραβούσε πάλι πίσω.

«Στην αρχή πέρασε από το μυαλό μου ότι μας κάνει πλάκα, αλλά τότε άκουσα την αρκούδα και τον ίδιο να φωνάζει “πάρτε το 100″», λέει ο Φράνκι.

Αντί όμως να πανικοβληθούν, τα δυο αγόρια έκαναν ό,τι είχαν μάθει να κάνουν. «Το βασικό είναι να μείνεις ψύχραιμος», λέει ο μικρότερος Βίνσεντ. Πήραν το «100» και άρχισαν να πετούν φαγητό που είχαν μαζί τους, προσπαθώντας να αποσπάσουν την προσοχή της αρκούδας. Ρώτησαν επίσης τον χειριστή της αστυνομίας που απάντησε στην κλήση τους, αν θα ήταν χρήσιμο για να τους εντοπίσουν να ανάψουν μια φωτιά στο δάσος, όπως και έκαναν.

«Είναι πολύ τρομακτικό, ναι» λένε και τα δυο αδέρφια, που κατόρθωσαν να σώσουν τον αρχηγό τους, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και αναρρώνει από τα σοβαρά τραύματά του.

Απάντηση