Πρόστιμα 160 εκατ. σε 100 μεγαλοκαταθέτες μέσα σε ένα μήνα

Λόγω προσφυγών των ελεγχομένων, ρυθμίσεων με 100 δόσεις κλπ, στα κρατικά ταμεία εκτιμάται πως εισπράχθηκαν μόλις 77 εκατ. ευρώ

Σαρωτικούς ελέγχους και πρόστιμα σε «έχοντες και κατέχοντες» φέρνουν οι λίστες των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.

Μέσα σε μόλις ένα μήνα, τον Δεκέμβριο, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) βεβαίωσε 163 εκατ. ευρώ πρόσθετους φόρους σε βάρος 103 μεγαλοκαταθετών που φιγουράρουν στις λίστες της μεγάλης και επώνυμης φοροδιαφυγής.

Στη σειρά περιμένουν όμως και άλλοι 10.588 μεγαλοκαταθέτες της λίστας που έφτασε στην Αθήνα από τη Βεστφαλία- Ρηνανία, αλλά και τα νέα στοιχεία από τον Ερβε Φαλτσιανί, που κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ.

Με τα ως τώρα δεδομένα πάντως, μέσα στη χρονιά που πέρασε  το ΚΕΦΟΜΕΠ «έκλεισε» 488 υποθέσεις και βεβαίωσε πρόσθετους φόρους 415 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο των 325 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί. Με άλλα λόγια, κάθε υπόθεση που ήλεγξε το ΚΕΦΟΜΕΠ έβγαλε «χυμό» περί τις 850 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, λόγω προσφυγών των ελεγχομένων, ρυθμίσεων με 100 δόσεις κλπ, στα κρατικά ταμεία εκτιμάται πως εισπράχθηκαν μόλις 77 εκατ. ευρώ.

Απάντηση