Τι χρειαζόμαστε:
- 3 φλ. κέικ τριμμένο (όποια συνταγή σας αρέσει)
- 1/2 φλ. κρέμα επικάλυψης με τυρί κρέμα
- 400 γρ. κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:

2)Για 3 φλ. θρύμματα κέικ, θα χρειαστείτε περίπου μισό φλ. κρέμας. Θα τα ανακατέψετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσέξτε γιατί στην αρχή φαίνεται σαν να χρειάζεται κι άλλη κρέμα, όμως σιγά σιγά θα βρέχεται το κέικ και θα γίνει μια μάζα. Αν χρειαστεί στο τέλος, βάλτε λίγη κρέμα ακόμα. Αλλά δε θέλουμε να γίνει πολύ “βρεγμένο”.

3)Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε. Προτείνω όσο περίπου ένα καρύδι και όχι πιο μεγάλα, γιατί είναι γλυκά. Μπορείτε φυσικά να τα κάνετε και μικρότερα, μικρές μικρές μπουκίτσες ή και άλλο σχήμα. Βάλτε τα για λίγο στο ψυγείο, ώστε να σφίξουν καλύτερα και να μη διαλύονται στη ζεστή σοκολάτα μετά.

4)Λιώστε κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή ανάλογα με το τι θέλετε). Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κεκομπαλάκι σας και με τη βοήθειά της, βουτήξτε το μέσα στη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το πάρα πολύ ωραίο site της bakerella. Τα ονομάζει cake balls.
Με αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 25 κεκοτρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Παραλλαγές: