Κεκοτρουφάκια

Τι χρειαζόμαστε:

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1)Βάζουμε το κέικ μας μέσα στο μούλτι και το τρίβουμε να γίνει θρύμματα.

Βήμα 2

2)Για 3 φλ. θρύμματα κέικ, θα χρειαστείτε περίπου μισό φλ. κρέμας. Θα τα ανακατέψετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Προσέξτε γιατί στην αρχή φαίνεται σαν να χρειάζεται κι άλλη κρέμα, όμως σιγά σιγά θα βρέχεται το κέικ και θα γίνει μια μάζα. Αν χρειαστεί στο τέλος, βάλτε λίγη κρέμα ακόμα. Αλλά δε θέλουμε να γίνει πολύ “βρεγμένο”.

Βήμα 3

3)Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλετε. Προτείνω όσο περίπου ένα καρύδι και όχι πιο μεγάλα, γιατί είναι γλυκά. Μπορείτε φυσικά να τα κάνετε και μικρότερα, μικρές μικρές μπουκίτσες ή και άλλο σχήμα. Βάλτε τα για λίγο στο ψυγείο, ώστε να σφίξουν καλύτερα και να μη διαλύονται στη ζεστή σοκολάτα μετά.

Βήμα 4

4)Λιώστε κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή ανάλογα με το τι θέλετε). Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κεκομπαλάκι σας και με τη βοήθειά της, βουτήξτε το μέσα στη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί.

Βήμα 5

5)Βγάλτε το από την οδοντογλυφίδα (ένα πιρουνάκι βοηθάει) και ακουμπήστε το σε πιάτο. Είναι μάλλον καλύτερα να έχετε βάλει μια λαδόκολλα από κάτω για να μην κολλήσουν.

Βήμα 6

6)Μπορείτε να βάλετε λίγη λιωμένη σοκολάτα σε ένα κορνέ και να κάνετε σχέδια πάνω στα κεκοτρουφάκια σας με σοκολάτα αντίθετου χρώματος. Μπορείτε απλώς να τη ρίξετε από πάνω και με ένα πιρουνάκι ή και κουτάλι, αλλά με το κορνεδάκι βγαίνουν πιο ωραία και ομοιόμορφα τα σχέδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το πάρα πολύ ωραίο site της bakerella. Τα ονομάζει cake balls.

 

Με αυτή τη δόση βγαίνουν περίπου 25 κεκοτρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού.

 

Παραλλαγές:

  • Μπορείτε να το κάνετε με όποιο κέικ θέλετε ή σας έχει περισσέψει ή δεν βγήκε και πολύ… εμφανίσιμο! Ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι, να επιλέξετε την κρέμα με την οποία θα το ανακατέψετε.
  • Μπορείτε επίσης να διαλέξετε κάποια άλλη κρέμα για να βάλετε μέσα. Κρέμα βουτύρου (που μπορείτε να της βάλετε κακάο ή σοκολάτα και να την κάνετε και σοκολατένια) για παράδειγμα. Αυτό που χρειάζεται είναι κάτι να ομογενοποιήσει το κέικ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο λικεράκι ή κονιάκ για έξτρα γεύση.
  • Αν βάλετε ξηρούς καρπούς, προτείνω να τους έχετε αλέσει αρκετά, ώστε τα μπαλάκια να είναι στρογγυλά.
  • Μπορείτε να βάλετε ένα στικ στο κάθε μπαλάκι (μόλις το πλάσετε και πριν το ψυγείο) ώστε στο τέλος να έχετε κεκογλυφειτζούρια!
  • Μπορείτε να βάλετε πάνω από την κουβερτούρα ό,τι διακόσμιση θέλετε (τρουφάκια κλπ)
  • Μπορείτε επίσης να δώστε ό,τι σχήμα θέλετε αντί για μπαλάκια. Είναι εξαιρετικά εύπλαστη η ζύμη και παίρνει ό,τι σχήμα θέλετε. Μπορείτε και να της δώσετε σχήμα με τη βοήθεια κουπ πατ. Απλώς μετά είναι πιο δύσκολη λιγάκι η επικάλυψη με τη σοκολάτα.

 

Απάντηση