Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν οι δυο άντρες στο Μεσολόγγι

Πάει ο γιος μου» τα λόγια που ψέλλισε η μάνα του Βασίλη – Φορούσαν ζώνη ασφαλείας οι δύο άντρες – Το όχημα εντοπίστηκε σε αρδευτικό κανάλι του Αχελώου, βάθους δύο μέτρων – Περαστικός είδε το αυτοκίνητο και ειδοποίησε την αστυνομία

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των δύο αντρών που εξαφανίστηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Αιτωλοακαρνανία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης εντοπισμού τους, βρέθηκε τελικά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν την νύχτα της Παρασκευής. Το όχημα εντοπίστηκε σε βάθους δύο μέτρων αρδευτικό κανάλι του Αχελώου, δίπλα στο δρόμο, λίγο έξω από το χωριό Κατοχή. Μέσα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν και τα δύο πτώματα των αντρών, ενώ λίγα λεπτά μετά την μία το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες βρέθηκαν να φορούν ζώνη ασφαλείας.

«Πάει ο γιος μου ο ακριβός, το παιδί μου χάθηκε, δεν έχω πια ζωή»,ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της τραγικής μάνας ενός εκ των δύο άτυχων αντρών, στο protothema.gr.

Δείτε την τοποθεσία που βρέθηκε το αυτοκίνητο καθώς επίσης και την ανάσυρσή του

Φωτογραφίες από το σημείο όπου εντοπίστηκε το όχημα:

Η στιγμή που ανασύρεται το αυτοκίνητο από το κανάλι:

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο:

«Δε μπορούσε να υπάρχει χειρότερη εξέλιξη δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν… Κρίμα, έχασα τους φίλους μου. Εδώ στο χωριό επικρατεί θλίψη. Ηταν υπέροχα παιδιά, δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα, κοιτούσαν μόνο τη δουλειά τους, είχαν όνειρα να φτιάξουν τη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια… Τίποτα όμως δε θα συμβεί αφού χάθηκαν από τη ζωή. Η μάνα του Βασίλη είναι σε κατάσταση σοκ, έχασε τις αισθήσεις της όταν της είπαν τα δυσάρεστα νέα ήλπιζε σε ένα θαύμα μέχρι πριν λίγο αλλά δυστυχώς τα παιδιά είναι νεκρά», λέει ο στενός τους φίλος Αποστολης στο protothema.gr.

Αυτή την ώρα γίνεται η πρώτη μακροσκοπική εξέταση στο Μεσολόγγι και στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Επίσης, οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν νέες έρευνες στην περιοχή.

Το χρονικό

Ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης, 40 και 35 ετών, φίλοι από παλιά, είχαν βγει για να διασκεδάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885. Έκτοτε κανένα ίχνος τους δεν είχαν κατορθώσει να εντοπίσουν οι αστυνομικοί, πέρα από τις καταγραφές δύο καμερών ασφαλείας στο δρόμο προς Λεσίνι, αλλά και το σήμα από τα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο μάλιστα διακόπηκε με λίγα λεπτά διαφορά, εγείροντας ερωτήματα για την τύχη τους.

Ήδη από το Σάββατο οι αρχές είχαν διεξοδικά ερευνήσει τον ποταμό Αχελώο, με δύτες και βάρκες, ενώ τελικά το αυτοκίνητο των αντρών εντοπίστηκε λίγα μέτρα μόλις έξω από την Κατοχή, πολύ κοντά στα σπίτια. Απορίας άξιο το πώς οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και τρεις ημέρες δεν είχαν παρατηρήσει τίποτα, ενώ ένα αυτοκίνητο βρισκόταν πεσμένο στο αρδευτικό κανάλι τόσο κοντά στο δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας περαστικός είδε το πρωί της Δευτέρας το αυτοκίνητο να εξέχει από το νερό, και χωρίς να είναι βέβαιος περί τίνος πρόκειται, ειδοποίησε τις αρχές. Τελικά, στο σημείο εντοπίστηκαν και ίχνη από τις ρόδες στο οδόστρωμα, ενώ πλέον όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκδοχή του τροχαίου δυστυχήματος.

protothema.gr

Απάντηση