Τα tips που ψάχνουν οι μαμάδες για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη!

Διαβάστε παρακάτω τα 16 tips που πρέπει να ξέρετε ως μαμά ώστε να γίνει η ζωή σας λίγο ευκολότερη.

1. Για να αφαιρέσετε λεκέδες από ιδρώτα και να διώξετε την άσχημη επίμονη μυρωδιά, ψεκάστε με χυμό λεμονιού πριν από το πλύσιμο, τις μασχάλες από τα πουκάμισά και τα μπλουζάκια σας.

2. Όταν καθαρίζετε τα τζάμια σας, χρησιμοποιήστε εφημερίδες αντί για χαρτί ή πετσέτες. Ο λόγος είναι ότι οι εφημερίδες δεν αφήνουν ίχνος χνουδιού και γυαλίζουν πιο αποτελεσματικά. (Το εφαρμόζω χρόνια και έχει τέλειο αποτέλεσμα)

3. Για να αφαιρέσετε λεκέδες από το χαλί, ψεκάστε το με απορρυπαντικό, και μετά με μια παλιά πετσέτα σιδερώστε το. Αυτό θα αφαιρέσει τον λεκέ από το χαλί.

4. Αν είστε σαν εμένα, προφανώς δε θα καταλάβετε ότι η συνταγή θέλει το βούτυρο μαλακό, μέχρι τη στιγμή που θα έχετε ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνετε τα υλικά. Για να μαλακώσετε το βούτυρο γρήγορα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, να τα αφήσετε σε ένα πιάτο, και μέχρι τη στιγμή που θα συγκεντρώσετε τα υπόλοιπα υλικά, το βούτυρο θα είναι μαλακό και ωραίο.

5. Κρατήστε το περιτύλιγμα του βουτύρου και χρησιμοποιήστε το για να βουτυρώσετε το ταψί ή τη φόρμα του κέικ.

6. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να γιατρέψετε γρατσουνιές και να σταματήσετε αμέσως τον πόνο σε σκασμένο δέρμα.

7. Βάλτε μια στεγνή πετσέτα στο στεγνωτήριο με τα βρεγμένα ρούχα. Αυτό θα κάνει τα ρούχα σας να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

8. Κρατήστε τα σπιτικά μαμαδένια μπισκότα σας μαλακά χωρίς να ξεραθούν, απλά τοποθετώντας ένα κομμάτι ψωμί στο κουτί τους.

9. Σημάδια από το αποσμητικό πάνω σε μαύρο ρούχο, απομακρύνονται με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα  ή ένα μωρομάντηλο

10. Τρίψτε τη βρύση σας με λαδόκολλα για να αποτρέψετε σημάδια από νερό.

11. Όταν κρεμάτε ένα κάδρο, βάλτε οδοντόκρεμα στη κορνίζα στο σημείο που θα είναι τα καρφιά, πατήστε το στον τοίχο και ιδού! Βάλτε εκεί τα καρφιά.

12. Μασήστε μαστίχα όταν κόβετε κρεμμύδι. Τα μάτια σας δε θα δακρύζουν.  (Επίσης όσες φοράτε φακούς επαφής ξέρετε ότι δεν δακρύζουμε ποτέ μπροστά στο κρεμμύδι!

13. Κρατήστε τα τρόφιμά σας (σέλινο, μαρούλι, μπρόκολο) σε αλουμινόχαρτο, όταν τα τοποθετείτε στο ψυγείο, για να τα κρατήσετε φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

14. Ζεστάνετε την πίτσα που περίσσεψε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στο μάτι, σε μέτρια με σιγανή φωτιά μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό την κρατάει τραγανή σε αντίθεση με τον φούρνο μικροκυμάτων.

15. Τοποθετήστε μια μικρή παραμάνα στη ραφή από το εσώρουχό σας και δε θα ηλεκτρίζεται το φόρεμα ή η φούστα σας. Το ίδιο ισχύει με το παντελόνι όταν φοράτε καλσόν. Βάλτε μια παραμάνα στη ραφή του παντελονιού σας και ως δια μαγείας- τέρμα ο στατικός ηλεκτρισμός.

16. Αν σφραγίσετε έναν φάκελο και συνειδητοποιήσετε ότι ξεχάσατε να βάλετε κάτι μέσα, απλά τοποθετήστε τον σφραγισμένο φάκελο στην κατάψυξη για μία δύο ώρες. Θα ανοίξει εύκολα.

 

Απάντηση