O ΠΑΣ έσπασε (2-0) το εκτός έδρας αήττητο για τη Βέροια

Η Βέροια είχε ευκαιρίες, ο ΠΑΣ Γιάννινα την ουσία. Οι Ηπειρώτες πέτυχαν δύο γκολ και έκαναν ποδαρικό με το… δεξί στο 2016, τη στιγμή που η Βέροια γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στη σεζόν.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Καρανίκας δεξιά στην άμυνα, ο Στρούνα αριστερά και οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, με τους Ηλιάδη, Γιάκο, Ακόστα μπροστά τους από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή ο Μανιάς.

Για τη Βέροια ο Λόπεζ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιαννούλη το αριστερό και τον Πούγγουρα, Όστοϊτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπατιόν, Άρτσε και μπροστά τους δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Ναζλίδης και στον άξονα ο Μαγέφσκι. Μοναδικός προωθημένος ο Κόλα.

Πρώτη φάση και γκολ

Η Βέροια θέλησε να επιβάλει στον ρυθμό της στα πρώτα λεπτά, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα κυκλοφόρησε την μπάλα και στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ. Η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε, οι παίκτες του Πετράκη συνεργάστηκαν άψογα, με τον Γιάκο να βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Μανιά, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Λόπεζ για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του στο 10′.

Προσπάθησε η Βέροια, αλλά…

Γεγονός που έβαλε τη «βασίλισσα του Βορρά» σε θέση κυνηγού για να ψάξει την ισοφάριση και να έχει κάποιες καλές στιγμές. Στο 13′ η κοντινή κεφαλιά του Ναζλίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη από δεξιά, κατέληξε δίπλα από την εστία του Βελλίδη, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ στην κίνηση του ίδιου παίκτη στο 18′.

Από εκεί κι έπειτα, είδαμε λίγα πράγματα στο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να επιχειρεί κυρίως να βγει στην κόντρα και τη Βέροια να μη βρίσκει χώρους. Πάντως, είχε τη μεγάλη στιγμή για την ισοφάριση στο 35′, όταν ο Ναζλίδης έδωσε ωραία στον Γιαννούλη, αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά και το πλασέ του Μαγέφσκι στην κίνηση πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Μανιά που μπλόκαρε ο Λόπεζ στο 44′. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον «Άγιαξ» να έχει το υπέρ του 1-0.

Περισσότερα σε λίγο…

 

Απάντηση