Πετσέτες Μπάνιου: Κάντε τις Ξανά Αφράτες σαν Καινούργιες!

 

Οι περισσότεροι από εμάς -για να μην πούμε όλοι- αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις πετσέτες μπάνιου μας. Τη μια μυρίζουν μούχλα, την άλλη δεν στεγνώνουν με τίποτα, την άλλη ξεθωριάζει το χρώμα τους. Ακόμα και οι πετσέτες που είναι υψηλής ποιότητας θέλουν φροντίδα και περιποίηση. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να λύσετε όλα τα προβλήματα με ελάχιστο κόπο.

Μυρίζουν μούχλα Σίγουρα δεν σας αρέσει μια πετσέτα που μυρίζει, ειδικά όταν μόλις έχετε κάνει ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο κι ετοιμάζεστε να σκουπιστείτε με αυτήν. Αν οι καθαρές πετσέτες σας έχουν μια άσχημη μυρωδιά πλύντε τις στο πιο καυτό νερό που μπορούν να αντέξουν ρίχνοντας μέσα σε αυτό και 1-2 φλ. ξίδι. Μετά, πλύντε τις ξανά στο πλυντήριο όπως κάνετε συνήθως. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να τις κρεμάτε στη βεράντα σας μετά το μπάνιο έτσι ώστε να στεγνώνουν πλήρως πριν την επόμενη χρήση τους.

ΔΙώξτε τη μούχλα από τις πετσέτες σας με λίγο ξίδι και καυτό νερό.

Έχουν γίνει σαν ελαφρόπετρα Αν οι πετσέτες σας έχουν σκληρύνει πολύ -πράγμα που κανείς δεν θέλει- τότε φροντίστε να μην βάζετε πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριο όταν τις πλένετε. Μην νομίζετε πως όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάζετε θα γίνονται όλο και πιο μαλακές. Επιπλέον κάθε 3-4 πλυσίματα καλό είναι να μην βάζετε μαλακτικό στο πλύσιμό τους για να μην καταπονείτε το ύφασμά τους.

Ξεθωριάζουν Αν θέλετε οι πετσέτες σας να διατηρούν τα χρώματά τους όμορφα και φωτεινά θα πρέπει να βάλετε μαζί με το απορρυπαντικό στο πλυντήριο που θα τις πλύνετε για πρώτη φορά, και λίγο ξίδι. Έπειτα στεγνώστε τις όπως σας λέει ο κατασκευαστής στις οδηγίες. Έτσι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από το ξεθώριασμα.

Extra Tips:

Δεν στεγνώνουν καλά Αυτό συνήθως αποτελεί πρόβλημα με τις καινούργιες πετσέτες. Αν, λοιπόν, έχετε μόλις αγοράσει καινούργιες πετσέτες και δεν στεγνώνουν με τίποτα μετά τη χρήση τους, μην θεωρήσετε ότι είναι άχρηστες. Περιμέντε να πλυθούν και να στεγνώσουν πλήρως 4-5 φορές (μπορεί και περισσότερο) και θα φτιάξουν. Το πλύσιμο θα αφαιρέσει σιγά-σιγά το υλικό που τους βάζουν οι κατασκευαστές για να φαίνονται μαλακές στο κατάστημα, κάτι που συμβάλλει στο ότι δεν στεγνώνουν εύκολα. Κάντε λίγη υπομονή και θα λυθεί το πρόβλημα.

Αφήνουν χνούδι στο μπάνιο και σε εσάς Αν οι πετσέτες σας «μαδάνε» η λύση είναι και πάλι να τις πλύνετε μερικές φορές μέχρι να φύγουν όσα χνούδια πρέπει να φύγουν και να σταματήσουν πλέον να μαδάνε.

Απάντηση