Μεταγραφές 2016 και ΠΑΟΚ: Δύσκολο σπορ

Βλέποντας «πίσω από τις λέξεις» της υπόθεσης Γκαλίτσιου, της επιμονής των Πολωνών για Χαμαλάινεν και των περιπτώσεων Βιγιαφάνες, Ουάρντα, που αρέσουν..
Η πρώτη μεταγραφή του 2016, αυτή του Γιώργου Γκαλίτσιου, μπορεί να οδηγείται σε ναυάγιο, αλλά η περίπτωση της και όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες του 2015 είναι ενδεικτικά των όσων συμβαίνουν στη Μικράς Ασίας και της νέας τάξης πραγμάτων που δημιουργείται στο εσωτερικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Βεζυρτζής αποδεικνύεται δυνατός παίκτης. Παίζει, πλέον, σημαντικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων, που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα κι όπως είχε πει στην τηλεοπτική συνέντευξη του στην ΕΡΤ3 «όλοι μαζί συλλογικά θα αποφασίσουμε για τις μεταγραφές. Οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται μόνο από τους Αγγελίδη, Άρνεσεν αλλά θα έχω λόγο και εγώ σε αυτές τις αποφάσεις».

Κάπως έτσι φτάσαμε στη διαφοροποίηση των αρχικών όρων του συμβολαίου και όσων είχαν συμφωνήσει, πριν την έλευση Βεζυρτζή, ο Φρανκ Αρνεσεν με τον μάνατζερ του Γκαλίτσιου, Πολ Κουτσολιάκο.

Η παρέμβαση Βεζυρτζή, που δεν είχε πεισθεί ότι ένας ποδοσφαιριστής μετά από οκτάμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση αξίζει ένα κλειστό συμβόλαιο 18μηνης διάρκειας, έφερε τη νέα πρόταση για συμβόλαιο έξι μηνών, την οποία και αποδέχθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Τελικά η μεταγραφή δεν θα ολοκληρωθεί ούτε και με αυτούς τους νέους όρους, αφού στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι υπερισχύει η τάση που αρχικά ήταν αντίθετη με την έλευση Γκαλίτσιου στην ομάδα.

Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα; Ποιος τελικά θα κάνει τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ; Ποιος θα αποφασίζει; Ο Βεζυρτζής, ο Άρνεσεν ή μήπως ο Αγγελίδης; Οι χειρισμοί και η κατάληξη της υπόθεσης Γκαλίτσιου «δείχνουν» ότι ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχει «το πάνω χέρι» στις μεταγραφές.

Μέχρι λοιπόν τα δύο… στρατόπεδα να βρουν (αν ποτέ τη βρουν…) τη χημεία τους και συνεννοηθούν μεταξύ τους, τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ θα παρουσιάσουν μια στασιμότητα. Γι’ αυτό όσο κι αν επιμένουν πχ. οι Πολωνοί, ότι ο Κάσπερ Χαμαλάινεν έχει πολλές προτάσεις «από τις οποίες η πιο ελκυστική φαίνεται να είναι αυτή του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης», όπως έγραψε η πολωνική ιστοσελίδα «poznan.sport.pl» δύσκολα θα προχωρήσουν σύντομα τα μεταγραφικά ζητήματα του «Δικεφάλου».

Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του 29χρονου Φινλανδού μεσοεπιθετικού, που έμεινε ελεύθερος από τη Λεχ Πόζναν και έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αρέσουν, όπως οι δύο του Παναιτωλικού, ο Αργεντινός Λούκας Βιγιαφάνες και ο Αιγύπτιος Αμρ Ουάρντα, αλλά το ζητούμενο είναι ποιος τελικά θα ασχοληθεί μ’ όλες αυτές τις υποθέσεις…

 

Απάντηση