Προς όλους τους καπνιστές : Αυτές οι 6 τροφές θα καθαρίσουν τη νικοτίνη από το σώμα σας!

Το κάπνισμα είναι πολύ βλαβερό για την υγεία, αλλά για τους καπνιστές είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν αυτή τη συνήθεια. Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος καταφέρει να σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης θα διαρκέσει για χρόνια.

Υπάρχει όμως λύση! Υγιεινά τρόφιμα και μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη νικοτίνη στο σώμα σας.

Δείτε εδώ μερικές από τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη νικοτίνη!

  • Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Καθώς το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα βιταμίνης C στον οργανισμό σας, θα πρέπει να τρώτε μπρόκολο ώστε να μειωθούν τα επίπεδα της νικοτίνης από τον οργανισμό σας

  • Πορτοκάλια

Ο χυμός πορτοκαλιού προσφέρει επίσης μεγάλα ποσοστά βιταμίνης C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρες.

  • Χυμός καρότου

Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη που έχει μένει στο σώμα σας για 3 μέρες, και εκτός των άλλων προκαλεί και βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότου είναι πολύ ωφέλιμος για το δέρμα καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνες A,C,K και B, που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

  • Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα πιο τα πιο υγιεινά λαχανικά, καθώς δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχουν και μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.

  • Ακτινίδια

Αποτελούν φρούτο – θαύμα! Είναι πλούσια πηγή βιταμινών A,C και E, το επίπεδο των οποίων μειώνεται με το κάπνισμα.

  • Νερό

Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, πίνοντας άφθονο νερό θα μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα αλλά και να μειώσετε τα επίπεδα της νικοτίνης στο σώμα σας.

Απάντηση