Οι πέντε άνθρωποι που τελικά πήραν ό, τι τους άξιζε τη χρονιά που πέρασε Πηγή: www.lifo.gr

Κάθε χρόνο, μερικές από τις πιο σημαντικές ειδήσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη παγκοσμίως κινούνται αναπόφευκτα (και) γύρω από επιφανή δημόσια πρόσωπα, που μετά τις μέρες δόξας γνωρίζουν και την άλλη πλευρά του νομίσματος της δημοσιότητας- την αποκαθήλωση.    Σίγουρα οι περιπτώσεις μη απονομής δικαιοσύνης παραμένουν πολλές, αλλά το 2015 έχει να “υπερηφανευθεί” και για ορισμένες όπου τελικά το κάρμα λειτούργησε στον απόλυτο βαθμό και άνθρωποι που έκαναν εγκλήματα πήραν ακριβώς αυτό που τους άξιζε.   Αυτές είναι μερικές από τις πιο γνωστές ιστορίες της χρονιάς, όπως τις επέλεξε το Mashable:

1. Bill Cosby       Αυτή τη χρονιά, τουλάχιστον 35 γυναίκες κατηγόρησαν δημοσίως τον διάσημο κωμικό για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση. Ο Bill Cosby, κάποτε αγαπημένη πατρική φιγούρα της τηλεόρασης, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε τουλάχιστον 46 γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν έφηβες όταν συνέβησαν τα γεγονότα.   Πρόσφατα, ο εισαγγελέας στην Πενσυλβάνια ανακοίνωσε την ποινική δίωξη εναντίον του για την υποτιθέμενη νάρκωση και σεξουαλική κακοποίηση της Andrea Constand το 2004.

2. Martin Shkreli       Ενδεχομένως ο τίτλος “ο πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη” να ακούγεται υπερβολικός, αλλά η αλήθεια είναι πως το 2015, ο 32χρονος Martin Shkreli απασχόλησε πολύ τα μέσα, και καμία από τις αφορμές δεν ήταν για καλό λόγο. O Shkreli, πρώην χρηματιστής και νυν βαρόνος της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας έγινε το “πρόσωπο της ημέρας” όταν εξαγόρασε τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του φαρμάκου Daraprim, που σώζει τις ζωές καρκινοπαθών και ασθενών με AIDS, ανεβάζοντας την τιμή του κατά 550%.   Μέσα στον Δεκέμβρη συνελήφθη εν μέσω μιας ομοσπονδιακής έρευνας που σχετίζεται με αμοιβαία κεφαλαία υψηλού κινδύνου και την φαρμακευτική εταιρεία στην οποία ήταν επικεφαλής στην προηγούμενή του θέση.

3. Ethan Couch       Ο 18χρονος Ethan Couch έγινε γνωστός όταν το 2013 σκότωσε τέσσερα άτομα στο Τέξας οδηγώντας υπό την επήρρεια αλκοόλ. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως ο Couch δεν είχε επίγνωση των συνεπειών του να οδηγεί μεθυσμένος επειδή έπασχε από τη διαταραχή “affluenza”, ήτοι -σύμφωνα με του ίδιους- την ανικανότητα να μάθει πως οι πράξεις του έχουν συνέπειες λόγω του μεγάλου πλούτου των γονιών του και του τρόπου που μεγάλωσε.   Τελικά καταδικάστηκε σε μακροχρόνια παραμονή σε ψυχιατρικό κέντρο όπου θα λάβει την απαραίτητη θεραπεία ώστε να μάθει να κατανοεί τις συνέπειες των πράξεών του στο μέλλον.   Πρόσφατα, παραβίασε τους όρους επιτήρησης όταν πέταξε με τη μητέρα του στο Μεξικό και αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης 120 ημερών για την πράξη του αυτή.

4. Sepp Blatter       Ποινή 8 ετών απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα και πρόστιμο 80.000 ελβετικών φράγκων επέβαλε η Επιτροπή Ηθικής της FIFA στον Sepp Blatter, τον οποίο καταδίκασε για την υπόθεση της πληρωμής 2 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων από τον πρώην πλέον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στον Platini το 2011.   Μαζί με τον Blatter, καταδικάστηκε για τον ίδιο λόγο και ο Michel Platini.

5. Kim Davis       H Kim Davis, διοικητική υπάλληλος στο Kentucky κι εξαιρετικά θρησκευόμενος άνθρωπος, έγινε γνωστή όταν αρνήθηκε επανειλημμένα να επικυρώσει τις άδειες γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών- κάτι που λόγω της θέσης της και του Συντάγματος είναι υποχρεωμένη να πράξει.   Η υπόθεση της έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά και από τις πολλές μηνύσεις σε βάρος της από ζευγάρια που βρήκαν εμπόδιο στο να παντρευτούν, λόγω του ότι ήταν ομοφυλόφιλοι.   Τελικά καταδικάστηκε και φυλακίστηκε προσωρινά για ανυπακοή στους κανόνες εργασίας.

Απάντηση