Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα ρίχνει η κυβέρνηση για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους βουλευτές

Την ίδια ώρα, όμως, σε στυλ «μωρές παρθένες» υποστηρίζει ότι ενέταξε τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών «προκειμένου να δοθούν τμηματικά»

Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε σε διάταξη νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών την αποδοχή δικαστικών αποφάσεων που δίνουν αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές ωστόσο με non paper εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως υποστηρίζει, «είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά».

Όσο για τη διάταξη αυτή καθ’ αυτή αρκείται σε ένα υστερόγραφο στο οποίο αναφέρει ότι «το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά».

Παράλληλα καλεί τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης “να «τραβήξουν το αυτί» στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία”.

To non paper της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή η [τελεσίδικη και αμετάκλητη] δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα «κόκκινα δάνεια». ΝΔ και ΠαΣοΚ, βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση», όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!

ΝΔ και ΠαΣοΚ, δεν μπορούν να κάνουν τις «μωρές παρθένες». Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να «τραβήξουν το αυτί» στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, αυτοί οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να παραιτηθούν, δηλαδή, από τις παράλογες για την εποχή που ζούμε αξιώσεις του.

Να σημειωθεί ότι δύο φορές η Βουλή έχει αποφασίσει οι βουλευτές να μην ακολουθούν μισθολογικά τους δικαστικούς λειτουργούς –τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό.

ΥΓ 1. Το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά.
ΥΓ 2. Η σχετική προσφυγή των πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ έγινε πριν δύο χρόνια.

Απάντηση