Social media| 6 συνήθειες που πρέπει να κόψεις από τη νέα χρονιά

Τα social media καταλαμβάνουν πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας αλλά και της ζωής μας γενικότερα. Δε θα κρίνω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά θα διαβεβαιώσω πώς είναι η σύγχρονη πραγματικότητα μας. Κάπου ανάμεσα στα status – εκθέσεις ολάκερες που διαβάζουμε συχνά πυκνά και στις δεκάδες φωτογραφίες που ανεβαίνουν καθημερινά από τα ίδια άτομα, ήρθε η ώρα να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να υποσχεθούμε πως από τη νέα χρονιά θα αποκτήσουμε μια καλύτερη συνείδηση όσον αφορά στο θέμα των social media και του εαυτού που βγάζουμε σ’ αυτά. Όπως κατάλαβες, από τη νέα χρονιά, τέρμα οι κατινιές! – πλάκα κάνω.

Τι κόβουμε από τα προφίλ μας τη νέα χρονιά λοιπόν;

1. Τα αρνητικά σχόλια σε άλλα προφίλ και σελίδες. Δε βαρέθηκες να μαλλιοτραβιέσαι στα άκυρα προφίλ; Αν έχεις κάποιο σχόλιο να κάνεις, μπορείς να το στείλεις σε προσωπικό μήνυμα. Έστω ότι δε συμφωνείς με κάτι που γράφει η συνάδελφος σου ή ότι πήρες ένα προϊόν που σου βγήκε χάλια και θες να το αναφέρεις στη σελίδα:το inbox είναι η μόνη λύση!

2. Τα shares σε ειδήσεις που δεν είναι αληθείς. Να ήταν μια και δυο οι φορές που διάβασες μια είδηση και τη μοιράστηκες με τους φίλους σου πριν να τη διασταυρώσεις; Το καλό που έχουν τα social media είναι ότι βοηθούν μια είδηση να εξαπλωθεί σε χρόνο ρεκόρ, από την άλλη, το ίδιο εύκολα μπορεί μια φήμη να μεταμορφωθεί σε γεγονός από το πουθενά.

3. Τις φωτογραφίες που μας προκαλούν τρομερά νεύρα. Σου τη δίνει που η τύπισσα ανεβάζει φωτογραφία με το αγόρι της κάθε 3-4 ώρες; Υπάρχει το μαγικό hide γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Σου τη δίνει η άλλη που σχολιάζει οτιδήποτε ανεβάσεις; Πάτα το block και δε θα χάσεις!

4. Το στενό μαρκάρισμα στον πρώην και στην κοπέλα του. Δε βαρέθηκες πια να ασχολείσαι με το τί κάνουν και που πάνε τα πιτσουνάκια; Αποτελεί παρελθόν κι όπως προχώρησε αυτός να προχωρήσεις κι εσύ. Το stalking στον πρώην μπορεί να αποδειχτεί τρομερά τοξικό για τη ζωή σου, μην το κάνεις λοιπόν από τη νέα χρονιά.

5. Τα πολιτικά/κοινωνικά μας πιστεύω. Έλεος πια με τα status – εκθέσεις που αναλύουν απόψεις. Γίναμε όλοι ειδικοί επί παντός θέματος και βγάζουμε λόγους λες και ενδιαφέρουν τους facebook φίλους μας. Από τη νέα χρονιά, ας κρατήσουμε τις απόψεις μας για τους εαυτούς μας και ας τις μοιραζόμαστε μόνο από κοντά, σε διαλόγους, με ώριμα επιχειρήματα.

6. Την αναφορά για κάθε μας κίνηση. Τί νόημα έχει τελικά; Έπρεπε να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που έφτιαξα το λογαριασμό μου στο facebook για να καταλάβω πως όσο λιγότερο ποστάρεις, τόσο το καλύτερο για σένα. Δεν έχει νόημα να ξέρουν όλοι τα πάντα για σένα, ας τα ξέρουν λίγοι και καλοί ή έστω όσοι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να τα μάθουν.

Το υποσχέθηκες!

Απάντηση