Γιάννης Λάτσιος- Ελένη Μενεγάκη: Νέα εξέλιξη στη δικαστική τους διαμάχη για την κοινή περιουσία

Ζητά από την παρουσιάστρια το ποσό των 1.626.438,90 ευρώ

 

Μακρά πορεία στα δικαστήρια φαίνεται πως θα έχει η διαμάχη της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου για τα κοινά περιουσιακά τους στοιχεία.Μέσα στο 2016 θα ξεκινήσουν όλα από το μηδέν για την “κοινή περιουσία” τους, καθώς δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις στέλνουν το πρώην ζεύγος σε νέες δικαστικές μάχες. Αυτές αφορούν τόσο εκείνα που αποκτήθηκαν κατά το κοινό βίο τους όσο και την περίφημη βίλα στα Μελίσσια, την πώληση της οποίας ζητάει o Γιάννης Λάτσιος, ώστε να διαμοιραστεί σωστά η περιουσία ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Espresso, το Εφετείο αποφάσισε την επανάληψη της συζήτησης στο ακροατήριο για την επίμαχη αγωγή αλλά και τον διορισμό πραγματογνώμονα αναφορικά με τα αποκτήματά τους. Επίσης, σύμφωνα με άλλη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, θα επαναληφθεί η συζήτηση για την τύχη της βίλας στα Μελίσσια.

Η αρχή της δικαστικής διαμάχης έγινε όταν ο Γιάννης Λάτσιος αποφάσισε να διεκδικήσει δια της νομικής οδού το μερίδιο της περιουσίας που αποκτήθηκε κατά το διάστημα που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο. Στη 48 σελίδων αγωγή του ζητούσε από την πρώην σύζυγό του να του καταβάλει το ποσό των 1.626.438,90 ευρώ καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το χρονικό διάστημα του γάμου τους τη βοήθησε να ανεβάσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, σε αγωγή – απάντηση που κατέθεσε η παρουσιάστρια, υποστήριζε: “Όταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο, δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα”. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η παρουσιάστρια δήλωσε πως κάλυπτε και στο παρελθόν έξοδα της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων τα δίδακτρα των παιδιών, το κόστος συντήρησής του σπιτιού τους στα Μελίσσια και ταξίδια αναψυχής που απολάμβαναν οικογενειακώς.

Απάντηση