Γιατί παχαίνουμε τους χειμερινούς μήνες

Σύμφωνα με μελέτες, η μέση αύξηση του βάρους στους τρεις χειμερινούς μήνες είναι μισό κιλό, αλλά για όσους ήδη διαθέτουν περιττά κιλά, είναι περισσότερο.

Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους παίρνουμε κιλά τους χειμερινούς μήνες.

Καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό, γιατί κρυώνουμε. Πολλοί το πιστεύουν κι άλλοι τόσοι το κάνουν, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί πλάνη για τον σύγχρονο άνθρωπο τουλάχιστον. Το πρόσθετο σωματικό λίπος όχι μόνο δεν μας «μονώνει» από το κρύο, αλλά αντιθέτως μας κάνει να… κρυώνουμε περισσότερο! Και αυτό, διότι το λίπος αυτό είναι λευκός λιπώδης ιστός που απλώς αποτελεί αποθήκη ενέργειας (θερμίδων) και όχι το θερμογόνο καφέ λίπος. Αυτό το διαθέτουν σε αφθονία μόνο τα μωρά, ενώ οι ενήλικες το φέρουν σε πολύ περιορισμένες

Το κρύο ανοίγει την όρεξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τη διάθεση μας για φαγητό, επειδή κάνουμε περισσότερες καύσεις για να παραχθεί θερμότητα που θα διατηρήσει φυσιολογική τη σωματική θερμοκρασία μας παρά τις χαμηλές, περιβαλλοντικές θερμοκρασίες.

Πίνουμε λιγότερο νερό. Το νερό συνήθως που μας ξεδιψάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν το προτιμάμε τόσο. Βέβαια, το νερό κόβει την όρεξη ή έστω την «ξεγελάει», κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε, ενώ δίχως αυτό, η όρεξή μας δε σταματά.

Πίνουμε περισσότερο για να ζεσταθούμε. Αν και πάρα πολλοί καταφεύγουν στο ποτό όταν θέλουν να ζεσταθούν, το αίσθημα ζεστασιάς που μας παρέχει το αλκοόλ μια κρύα νύχτα του χειμώνα όχι μόνο είναι προσωρινό, αλλά τελικά λειτουργεί αντίστροφα.

Τρώμε πιο παχυντικά φαγητά. Κατά τους χειμερινούς μήνες αναζητούμε λιπαρά και «πλούσια» εδέσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός μας επιθυμεί τα βαριά φαγητά καθώς όσο πιο βαρύ είναι ένα φαγητό, τόσο πιο έντονη η πέψη και η παραγωγή θερμότητας.
διάφορους λόγους, άλλοι εκ των οποίων άπτονται της φυσιολογίας του

Κινούμαστε λιγότερο. Το χειμώνα περιορίζουμε τη σωματική κίνηση λόγω του κρύο, επομένως ο οργανισμός δεν κάνει επιπλέον καύσεις προκειμένου να κάψει λίπος. Παίρνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες καίμε.

– See more at: http://newsone.gr/ugeia/649715-giati-pachainoyme-toys-cheimerinoys-menes#sthash.u3GGKgWk.dpuf

Απάντηση