Το…”δικαστήριο” του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας με τον “συνήγορο υπεράσπισης” να εξαπολύει βέλη και κατά του “κατηγορουμένου”!

Για…δικαστήριο που στήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, εναντίον του δημάρχου κ.Κουτσογιάννη, αναφορικά με τον χώρο του τέως δημαρχείου Ειρηνούπολης, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Θανάσης Παντζαρτζίδης, το μεσημέρι της Δευτέρας 29ης Δεκεμβρίου.”Στο σημερινό δικαστήριο η αντιπολίτευση δικάζει τον δήμαρχο. Συμφωνώ ότι δεν μας κάλεσε αρχικά να το συζητήσουμε. Πέραν του αν έκανε ένα λάθος και δεν
λειτούργησε θεσμικά, η ουσία είναι αλλού. Κολλάτε στο δένδρο και δεν βλέπετε το δάσος. Απορώ γιατί  «κούμπωσαν» ο κ. Σπαθόπουλος, η κ. Τζαλίλη και ο κ.Πρόιος”,είπε ο κ. Παντζαρτζίδης.
Ο συνάδελφος του από την πλειοψηφία κ.Βασίλης Τζουβάρας τόνισε ότι συμφωνεί εν μέρει με τον κ.Παντζαρτζίδη, κάνοντας λόγο για μικροπολιτική εκ μέρους της μειοψηφίας. “Κούρασε το θέμα. Ψήφισα αρχικά παρών. Συμφωνώ εν μέρει με τον κ. Παντζαρτίδη. Μας ξάφνιασε αρχικά, όπως εισήχθη, στην πορεία όμως συμφώνησα. Κάναμε λάθος που δεν επικοινωνήσαμε  με την τοπική κοινωνία. Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική. Είναι χρηστικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή”είπε ο κ.Τζουβάρας.
Για καθολική αρνητική απόφαση των προέδρων και των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου και Ζερβοχωρίου, ενάντια στην κατασκευή του πολυχώρου στο τέως δημοτικό κτίριο Ειρηνούπολης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Αγγελοχωρίου κ. Ευστάθιος Σπαθόπουλος.  “Με ικανοποιούν τα σχόλια και δικαιώνομαι ότι δεν ενημερωθήκαμε και δεν πήραμε αποφάσεις ως τοπικό συμβούλιο.  Κάλεσα όλα τα τοπικά συμβούλια της Ειρηνούπολης.  Το δημαρχείο έγινε πριν από 24 χρόνια  με τη συναίνεση των τριών κοινοτήτων, όταν εθελοντικά συνενώθηκαν. Όλοι είμαστε αρνητικοί και για αυτούς τους ιστορικούς λόγους . Να γίνει στο διπλανό οίκημα.  Ο κ.Παντζαρτζίδης μας αποκάλεσε σωματοφύλακες. Ναι είμαστε για το καλό της Ειρηνούπολης” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαθόπουλος.
Η κ.Τζαλίλη, πρόεδρος του Ζερβοχώρι είπε: ¨Ο κ.Παντζαρτίδης έδειχνε τα σχέδια από καφετέρια σε καφετέρια το καλοκαίρι. Είναι αυτός ο σωστός τρόπος να γίνει η διαβούλευση του έργου; Στο κτίριο εδρεύει το ΚΕΠ, ΟΓΑ, το βοήθεια στο σπίτι. Δεν επαρκεί ο κάτω όροφος. Δεν είμαι αρνητική στο να γίνουν έργα”.
“Είμαστε κυρίαρχο πολιτικό όργανο και όχι εισαγγελία. Πρέπει να υπάρχει ελευθερία λόγου και σεβασμός στην διαφορετική άποψη. Ο χώρος είναι πολύ μικρός”, είπε ο κ.Καραμπατζός, ο οποίος, στην προ ημερησίας διάταξης τοποθέτηση του, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για έλλειψη δημοκρατίας στη λειτουργία θεσμών και μη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, επισημαίνοντας ότι το έργο θα χαθεί για τυπικούς λόγους. “Μίλησα με τους πρώην δημάρχους της Ειρηνούπολης κ.κ Σπαθόπουλο και Φωτιάδη. Είναι κάθετα αρνητικοί αλλά δεν τους ακούσατε κ.δήμαρχε”. συνέχισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Όχι στο έργο, λόγω μη διαβούλευσης, αλλά και μη χρησιμότητας είπε ο κ. Ρίζος από την “Κοινωνία Πολιτών” και “παρών” ο κ.Καρτσιούνης.
“Λυπάμαι ότι υπάρχει προσπάθεια παραπληροφόρησης. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για να ολοκληρωθεί το έργο έως τις  31 Δεκεμβρίου. Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει ενημέρωση ότι  θα  γίνουν έργα γέφυρες στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Δεν ισχύει το ίδιο με ιδιωτικά. Το διπλανό κτίριο είναι ερείπιο. Οι μηχανικοί το  κοστολόγησαν  1.700.000. Με τα 250.000 υπάρχει τρομερή διαφορά. Ο πρώην δήμαρχος Σπαθόπουλος ήταν και παραμένει πολέμιος για τη συνένωση κ.Καραμπατζέ. Να τον ακούσουμε και σε αυτό. Την τελική απόφαση την παίρνει ο δήμος. Υπάρχουν 35.000 δημότες θα ακούσουμε 35000 απόψεις; Η ΑΝΗΜΑ δεν λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει. Δεν υπήρξαν αντιδράσεις για έργα σε Κοπανό και Μαρίνα.  Σχεδιάζουμε με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Ειρηνούπολη δεν είχε χώρο για να πραγματοποιήσει μια πολιτιστική εκδήλωση. Κάποιοι φρόντιζαν να δημιουργούν ψευδαισθήσεις ότι μπορεί  ξαναγίνει δήμος Ειρηνούπολης. Στον σχεδιασμό μας δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά ο ενιαίος δήμος. Αναγνωρίζω το  λάθος μου ότι δεν ενημέρωσα εξ αρχής τους προέδρους. Η δημοτική αρχή αποφασίζει, τα τοπικά συμβούλια γνωμοδοτούν. Υπήρξε συζήτηση του θέματος παρόντων των τοπικών και δημοτικών συμβούλων της Ειρηνούπολης.  Είναι έργο πνοής για Αγγελοχώρι, θα εξυπηρετήσει Πολυπλάτανο και Ζερβοχώρι. Θα γίνονται προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, ενώ θα υπάρχει συνεδριακός χώρος 80 θέσεων” απάντησε ο κ.δήμαρχος.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση