Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. «Αψιμαχίες» για το πολιτιστικό κέντρο της Ειρηνούπολης με διαπαραταξιακά… πυρά στην ΑΝ.ΗΜΑ!

Aψιμαχίες προκάλεσε, για μια ακόμη φορά, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το μεσημέρι της Δευτέρας 28ης Δεκεμβρίου, η πρόταση της δημοτικής αρχής  για την αποδοχή ένταξης του έργου, που αφορά την μετατροπή του 1ου ορόφου του τέως δημαρχείου Ειρηνούπολης σε εκθετήριο λαογραφικής-αγροτικής και
πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο είναι ενταγμένο στο Leader και έπρεπε να υπάρχει θετική απόφαση από το σώμα, έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Κατά της πρότασης που εισηγήθηκε ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης τέθηκε η μειοψηφία,πλην της ΛΑΣ που ψήφισε λευκό, καθώς και οι πρόεδροι (δυο εκ των οποίων προσκείμενοι στην δημοτική αρχή) και τα τοπικά συμβούλια του Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου και  Ζερβοχωρίου, ζητώντας να μην γίνει το εκθετήριο στο υφιστάμενο δημαρχιακό κτίριο, αλλά σε παρακείμενο δημοτικό κτίσμα του Αγγελοχωρίου.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζός είπε ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε διάλογο και διαβούλευση με τους φορείς της Ειρηνούπολης, ενώ κατηγόρησε την δημοτική αρχή για διγλωσσία, σε σχέση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Ο τέως δήμαρχος τόνισε ότι το έργο θα απενταχθεί, λόγω των χρονικών προθεσμιών , ενώ κατηγόρησε την ΑΝ.ΗΜΑ για γραφειοκρατική κωλυσιεργία.  «Η ΑΝΗΜΑ δυστυχώς έχει τεράστιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Η πρόταση του Ιουλίου αξιολογήθηκε στις 27 Νοεμβρίου. Η απάντηση από υπουργείο ήρθε στις 4  Δεκεμβρίου  Αργήσατε κύριε δήμαρχε, ο χρόνος δεν φτάνει, χρειάζεται ένα τρίμηνο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες..  Το έργο θα χαθεί για τυπικούς λόγους. Χρειάζεται σφίξιμο τα λουριά στην ΑΝΗΜΑ. Θα χαθούν πολλά έργα, ακόμη και ιδιωτών. Είναι ουραγός στις αναπτυξιακές της περιοχής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμπατζός.

Απαντώντας στον κ.Καραμπατζό, αλλά και σε συμβούλους της μειοψηφίας, καθώς και στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Ειρηνούπολης ( ο πρόεδρος του Αγγελοχωρίου κ. Σπαθόπουλος  στάθηκε σε συναισθηματικούς λόγους για τη δημιουργία του πολυχώρου στο δημαρχείο, όπου έγινε η πρώτη εθελοντική συνένωση κοινοτήτων στην χώρα, ζητώντας να αξιοποιηθεί το παρακείμενο δημοτικό κτίριο) ο κ. Κουτσογιάννης κατηγόρησε τον τέως δήμαρχο για προσπάθεια παραπληροφόρησης, χαρακτηρίζοντας το ως έργο πνοής για το Αγγελοχώρι,  το θα εξυπηρετήσει Πολυπλάτανο και Ζερβοχώρι, με συνεδριακό χώρο 80 θέσεων. «Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για να ολοκληρωθεί το έργο έως τις  31 Δεκεμβρίου. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει ενημέρωση ότι δεν θα  γίνουν έργα γέφυρες στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Το διπλανό κτίριο είναι ερείπιο. Οι μηχανικοί   κοστολόγησαν την ανακατασκευή του σε  1.700.000. Με τα 290.000 ευρώ του Leader υπάρχει τεράστια διαφορά. Την τελική απόφαση την παίρνει ο δήμος. Υπάρχουν 35.000 δημότες θα ακούσουμε 35.000 απόψεις. Η ΑΝΗΜΑ δεν λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει. Σχεδιάζουμε με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Ειρηνούπολη δεν είχε χώρο για να πραγματοποιήσει μια πολιτιστική εκδήλωση. Κάποιοι φρόντιζαν να δημιουργούν ψευδαισθήσεις ότι μπορεί  ξαναγίνει δήμος Ειρηνούπολης. Στον σχεδιασμό μας δεν υπάρχει διαχωρισμός, αλλά ο ενιαίος δήμος. Αναγνωρίζω το  λάθος μου ότι δεν ενημέρωσα εξ αρχής τους προέδρους. Η δημοτική αρχή αποφασίζει, τα τοπικά συμβούλια γνωμοδοτούν. Υπήρξε συζήτηση του θέματος παρόντων των τοπικών και δημοτικών συμβούλων της Ειρηνούπολης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. δήμαρχος. Ο κ.Κουτσογιάννης εκτόξευσε βέλη και ο ίδιος εναντίον της ΑΝ.ΗΜA

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση