Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας(foto

Σε σειρά εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων στην Ημαθία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από τις 24 έως και τις 27 Δεκεμβρίου 2015.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανταποκρίθηκε σε όσο το δυνατόν περισσότερες προσκλήσεις των συλλόγων που διοργάνωσαν εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες, θέλοντας έτσι να τιμήσει την προσφορά των ανθρώπων που αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις παραδόσεις του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραβρέθηκε στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», ανήμερα των Χριστουγέννων, όπου – κατόπιν πρόσκλησης του δραστήριου προέδρου του Συλλόγου Αντώνη Καγκελίδη – επέδωσε και τιμητική πλακέτα στον Πλούταρχο Καρυπίδη, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραβρέθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων “Το Ρουμλούκι”, και στο Μακροχώρι, του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων. Εκεί έλαβε χώρα η “γουρουνοχαρά”, έθιμο Χριστουγέννων στην περιοχή του Ρουμλουκιού της Ημαθίας, και τα Ρουγκάτσια που αποτελούν χαρακτηριστικό λαϊκό δρώμενο των ημερών για τον τόπο μας. Δρώμενο με πολλά ιστορικά εθνικά και θρησκευτικά στοιχεία, το οποίο έφτασε ως τις μέρες μας.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 ο κ. Θεοχαρόπουλος παραβρέθηκε στη Βεργίνα, για τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», καθώς και στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας για τις εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας όπου αναβίωσε το έθιμο των “Μωμόγερων”. Ο Δήμαρχος της Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, σκοπεύει να το καθιερώσει ως θεσμό για την περιοχή, την 3η μέρα των Χριστουγέννων.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, είτε με δημόσιο χαιρετισμό ή με κατ’ ιδίαν συζητήσεις προς τα μέλη των συλλόγων και τους κατοίκους,  τους επαίνεσε  για την ακούραστη προσφορά τους στον πολιτισμό με στόχο τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας να παραμείνουν ζωντανά στις ημέρες μας και δήλωσε πρόθυμος να συνεισφέρει, με όποιο τρόπο μπορεί, στο αξιόλογο και χρήσιμο για τον τόπο μας έργο τους.

Παράλληλα με τις παραπάνω επισκέψεις, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έκανε σειρά επαφών με φορείς και πρόσωπα της Ημαθίας και αντάλλαξε ευχές με πλήθος κόσμου στο γραφείο του, στη Βέροια (Μητροπόλεως και Βικέλά 1).

αρχείο λήψης αρχείο λήψης (4) αρχείο λήψης (3) αρχείο λήψης (2)

Απάντηση