ΝΔ: Με λένε Μεϊμαράκη, δε μπορεί ο Μητσοτάκης να με λέει εκπρόσωπο βαρονίας

Είναι αλαζονικό να λέει ότι αυτός έφερε τον κόσμο – Με προσβάλλει όταν μιλά για βαρονίες –   Ρατσιστική η θέση για την ηλικιακή ανανέωση – Δεν κάνω συναλλαγές

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Καταρχάς επισήμανε ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης ήταν οι κύριοι διαπραγματευτές και εκφραστές του μνημονίου ως μέλη της ηγετικής ομάδας από το 2009 και μετά.

Χαρακτήρισε αλαζονική τη θέση Μητσοτάκη πως με την κίνησή του να είναι υποψήφιος αυξήθηκε η συμμετοχή. Θα έρχονταν και περισσότεροι, αν κάποιοι που λένε ότι είναι νέοι δεν επέμεναν στα φαξ, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Υπολόγισε ότι αν είχε υπάρξει καταγραφή του εκλογικού σώματος, αυτό θα ξεπερνούσε τις 500 χιλιάδες.

Ως προς το αποτέλεσμα το χαρακτήρισε ανοιχτό. «Δε θεωρών τον εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ» είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά δεν είναι από μηδέν» συνέχισε «υπάρχει το εκλογικό σώμα που θα ψηφίσει όπου ψήφισε την πρώτη φορά». «Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να αναστραφεί» τόνισε.

Ως προς τη στήριξη που εξασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Γεωργιάδη σχολιάσε πως η στήριξη των υποψηφίων σε σημαίνει πως όσοι τους ψήφισαν θα τους ακολουθήσουν σαν πρόβατα.

«Εγώ δεν κάνω συναλλαγές» συνέχισε, αφήνοντας αιχμές . «Δεν πρόκειται να δω βουλευτές. Επειδή αισθάνομαι ότι θα είμαι πρόεδρος δε θέλω ένταση γιατί βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεφύγει κάνα δυο φορές και δε κάνει» εξήγησε τη στάση του.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε προσβεβλημένος από την κατηγορία Μητσοτάκη ότι δεν έχει θέσεις. «Το πρόγραμμά μου εκφράστηκε στη Θεσσαλονίκη ως κυβερνητική πρόταση» υπενθύμισε. «Δεν επιτρέπεται να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα ήθελε να ακούσει τη θέση μου για το σύμφωνο συμβίωσης, γιατί την ξέρει: Εγώ θα ψήφιζα το ξέρουν οι πάντες αυτό, αλλά είχα ένα προσωπικό πρόβλημα».

Και επέμεινε στην επίθεση με αφορμή τη θέση του κ. Μητσοτάκη ότι η αποχή δεν είναι πολιτική. «Ποιος μου κάνει μάθημα» αναρωτήθηκε. «Αυτός που απείχε από την κορυφαία διαδικασία που είναι η εκλογή ΠτΔ»;

«Επίσης θα ήθελα να μη μιλούν για βαρονίες γιατί θα τρελαθούμε» είπε απευθυνόμενος και στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργιάδη. «Γιατί δε λέει το επίθετό του» έθεσε το ερώτημα και προσέθεσε:  «Εγώ είμαι ο κ. Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και μπράβο του».

Ανέφερε ότι ο ίδιος είχε άριστη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ότι ο γιος του πρώην πρωθυπουργού εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής ακριβώς χάρις στο επίθετό του.

«Μεταρρυθμίσεις δεν είναι απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Δεν είναι κλείσιμο δημόσιων φορέων» συνέχισε την επίθεση και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία ευθύνη για το οργανωτικό μπάχαλο.

Χαρακτήρισε χιούμορ τον… καφέ στην Κουμουνδούρου, είπε ότι το 28% των εκλογών μπορεί να το κάνει 38% και απέρριψε το ντιμπέιτ γιατί με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης θα προκαλέσει ζημιά στη ΝΔ. Ερωτηθείς, τέλος για το θέμα της ενότητας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει θέμα, αλλά και δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι στη ΝΔ».

Ο κόσμος δε μας βάζει να υπογράψουμε σύμφωνο συμβίωσης, ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Απάντηση