«Νέοι με Όραμα» Ομάδα Σκέψης και Δράσης Βέροιας

Η ομάδα «Νέοι με Όραμα» είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενεργών και υπεύθυνων νέων πολιτών, μια δεξαμενή σκέψης και δράσης για την παραγωγή κοινωφελούς γνώσης και έργου. Είναι μια ομάδα νέων με ενδιαφέρον για τα προβλήματα της περιοχής και την διάθεση να συμμετέχουν σε δράσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων των περιοχών του δήμου Βέροιας, αλλά κυρίως την επεξεργασία προτάσεων και την εύρεση λύσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αφορμή για τη σύσταση της ομάδας στάθηκε η κοινή διαπίστωση ενός κύκλου ανθρώπων από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών αντικειμένων και επαγγελματικών απασχολήσεων, ότι υπάρχει έλλειμμα στην άρθρωση νέου ρεαλιστικού λόγου για σοβαρά ζητήματα, που αφορούν την καθημερινότητα.

Σκοπός των πολιτών που συμμετέχουν στην Ομάδα Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα», ειναι να εργαστούν ανιδιοτελώς και πάνω από όλα χωρίς κομματικούς χρωματισμούς ως ομάδα προβληματισμού, διαλόγου και δράσης για την ανάδειξη των σημερινών τοπικών προβλημάτων, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για την αφύπνιση συνειδήσεων, για την κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων αλλά και για την επεξεργασία και εφαρμογή νέων, ρεαλιστικών προτάσεων και βιώσιμων λύσεων. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η ομάδα «Νέοι με Όραμα», έχοντας εθελοντικό χαρακτήρα, θα επιδιώξει πρωτίστως να ωθήσει και να υποβοηθήσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις και την τοπική αυτοδιοίκηση να δώσουν μία νέα πνοή στην περιοχή μας, μετριάζοντας ή και αντιμετωπίζοντας την πληθώρα των προβλημάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, μέσα από τις δράσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας, θα  προβάλλονται οι ομορφιές των περιοχών του Δήμου μας.

Για την επίτευξη των στόχων μας θα επιδιωχθεί η συνεργασία με επιστημονικους φορείς, επιμελητήρια, ινστιτούτα, συλλόγους κτλ.

Η προβολή των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα από ανοικτές εκδηλώσεις-ημερίδες, δράσεις/δραστηριότητες κτλ.

Απάντηση