11 τρόποι για να κάνεις τα καλλυντικά σου να διαρκούν περισσότερο

Οταν πρόκειται για καλλυντικά, δε χαριζόμαστε σε κανέναν. Δε χάνουμε ούτε σταγόνα, δεν τα πετάμε χωρίς να τελειώσουν, δεν παίρνουμε άλλα πριν να τα χρειαστούμε. Γι’ αυτό σου μάζεψα μερικές ιδέες για να ξεζουμίσεις τα καλλυντικά σου και να δεις πόση ποσότητα πηγαίνει τελικά χαμένη χωρίς να το καταλαβαίνεις.

1. Βάλε λοσιόν προσώπου στο foundation σου για να βγάλεις ακόμη και την ποσότητα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα. Μην το γελάς, αυτή η ποσότητα δεν είναι καθόλου λίγη, μπορεί να ισοδυναμεί με το foundation που θα χρησιμοποιούσες σε μια εβδομάδα. Μη ρίξεις πολύ, λίγη ποσότητα αρκεί γι΄αυτό το σκοπό. Κούνησε το μπουκαλάκι και voila!

2. Πριν πετάξεις ένα προϊόν, καλύτερα να το κόψεις στη μέση.Ομολογώ ότι το έχω κάνει για το αγαπημένο μου makeup και επιβεβαιώνω ότι μένει άπειρη ποσότητα μέσα.

3. Ανανέωσε την πούδρα σου, βάζοντας πάνω σελοτέιπ. Η λιπαρότητα του προσώπου σου φεύγει από το πρόσωπο σου και πηγαίνει στην πούδρα κάθε φορά που ακουμπάς το σφουγγαράκι. Έτσι πάει. Εσύ την ξεφορτώνεσαι αλλά εκείνη παραμένει στο καλλυντικό! Το σελοτέιπ απορροφάει τη λιπαρότητα και κάνει την πούδρα σου σαν καινούρια!

4. Καθάρισε τις σκιές σου με βαμβάκι και οινόπνευμα. Ρίξε οινόπνευμα σε μπουκαλάκι σπρέι και ψέκασε το στις σκιές σου, μην τις μουλιάσεις όμως ε. Έπειτα τις σκουπίζεις με το βαμβάκι και γίνονται τέλειες!

5. Φτιάξε τις σπασμένες σκιές που είσαι στο τσακ να πετάξεις.Αυτά τα έχουμε ξαναπεί, βάζεις οινόπνευμα στη σπασμένη σκιά, μέχρι να γίνει μείγμα, το πιέζεις με το δάχτυλο σου ή με ένα κουτάλι κι όταν το οινόπνευμα εξατμιστεί, η σκιά σου είναι έτοιμη για χρήση.

6. Με τις ψεύτικες βλεφαρίδες τι κάνουμε; Όταν πήρα τις δικές μου, μου είπαν ότι μπορώ να τις φοράω μέχρι να μην είναι πλέον κατάλληλες. Αν θες να μεγαλώσει κάπως το διάστημα που είναι κατάλληλες, τις καθαρίζεις με οινόπνευμα και ένα βουρτσάκι (σαν να τις χτενίζεις) απαλά, πολύ απαλά. Έτσι, βγάζεις την κόλλα και τη μάσκαρα που έχουν πάνω και ίσως κερδίζεις και 10 φορές παραπάνω χρήσης!

7. Ξεμένεις από μάσκαρα; Μη βιαστείς να πάρεις άλλη! Μπορείς να τη ρίξεις μέσα σ΄ένα μπόλ με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ξεκολλήσει το υλικό από τα τοιχώματα και να μπορείς να τη χρησιμοποιείς άνετα μετά.

8. Φτιάξε σπασμένο κραγιόν, κολλώντας το … με αναπτήρα. Η θερμότητα το λιώνει και όταν κρυώσει θα κολλήσει στη βάση του. Βάλε τη φλόγα κοντά ώστε να λιώσει το σημείο που θέλεις να κολλήσεις, αλλά χωρίς να το κάψεις. Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά θα χρειαστείς κι άλλο ένα άτομο για να σε βοηθήσει.

9. Φτιάξε βερνίκι από την αγαπημένη σου σκιά! Πώς; Ρίξε το pigment μέσα στην clear topcoat, κούνησε το κι έτοιμο!

10. Αν δεν ανοίγει το βερνίκι σου, μην το πετάξεις! Σε περίπτωση που έχει κολλήσει το βερνίκι σου και δεν ανοίγει το καπάκι, να το βάλεις μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για λίγα λεπτά. Πρόσεχε να το βάλεις μόνο μέχρι εκεί που είναι το καπάκι γιατί διαφορετικά η θερμότητα μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα στο βερνίκι σου.

11. Πλύνε τα πινέλα σου με σαμπουάν. Τί εννοείς είχες σκοπό να αγοράσεις καινούρια; Αν τα προσέχεις όπως πρέπει, μπορείς να τα κρατήσεις για πολύ καιρό. Κάπως έτσι θα βγάλεις όλη αυτή την ποσότητα προϊόντος που έχει κολλήσει στην τρίχα του πινέλου καθώς και τη σκόνη.

Απάντηση