ΗΠΑ: Πολύ κοντά σε συνεργασία Ford-Google για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Η Google ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ford για να μπορέσει να βγάλει στην παραγωγή το αυτοκίνητό της με τον μηχανισμό αυτόνομης οδήγησης που δοκιμάζει εδώ και αρκετά χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στην επιφάνεια από έγκυρες πηγές μέσα και στις δύο εταιρίες, το συμβόλαιο συνεργασίας θα υπογραφεί κατά την διάρκεια του International Consumer Electronics Show στο Las Vegas που γίνεται την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε έτους.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο αυτή την στιγμή, όμως είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο γίγαντας του Internet αναζητά εδώ και καιρό κάποιον συνεργάτη ώστε να προχωρήσει το αυτόνομο αυτοκίνητό της λίγο πιο πέρα από το επίπεδο του πειραματικού οχήματος.

Νωρίτερα μέσα στο 2015, η Google είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, σε μία προσπάθεια να φέρει στην παραγωγή το όχημά της πριν το 2020.

Το μικρό αυτοκίνητο της Google βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο των δοκιμών του, έχοντας κατακτήσει σημαντικό κομμάτι αυτής της τεχνολογίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υποπέσει σε κάποιο ατύχημα. Μάλιστα οι δοκιμές γίνονται σε δημόσιους δρόμους, και κυκλοφορεί πλέον κανονικά και με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Από την άλλη, η Ford έχει μείνει σχετικά πίσω, στον τομέα της εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης, και η Google είναι μία χρυσή ευκαιρία για να μπει δυναμικά σ’ αυτόν τον χώρο.

Απάντηση