Σαλάτα με μπέιμπι σπανάκι κίνοα φέτα ρόδι και βινεγκρέτ μουστάρδα μέλι

Συστατικά:

Για την βάση της σαλάτας

100 γρ. μπέιμπι σπανάκι
​200 γρ. μαρούλι και άισμπεργκ
1 φλ. κίνοα
2 φλ. χυμό ρόδι
2 κ.γ. αλάτι
2 φλ. σπόρους ροδιού
150 γρ. φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων

Για την βινεγκρέτ

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
4 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. ξερή τριμμένη Λουΐζα
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Με την γνωστή μέθοδο του βάζου φτιάχνουμε την βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κίνοα τρίβοντας καλά με τα χέρια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από το ρόδι το αλάτι και την κίνοα και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
το κίνοα θα έχει φουσκώσει και θα έχει ένα υπέροχο ροδί χρώμα.
Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε την φέτα σε μικρά κυβάκια.

Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις πράσινες σαλάτες και από πάνω απλώνουμε το σπανάκι
Προσθέτουμε το κίνοα και γαρνίρουμε με το ρόδι και τα κομματάκια της φέτας.
Στο τέλος ρίχνουμε και την βινεγκρέτ μουστάρδας και σερβίρουμε.

Απάντηση