Ο Σίγουρος Τρόπος για να Καθαρίσετε Εύκολα το Καμμένο Φαγητό Από τα Σκεύη Κουζίνας

 

Με αυτό το εύκολο tip θα μπορέσετε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα καμένα σκεύη κουζίνας.

Στην τρέλα της καθημερινότητας, που το μυαλό μας σκέφτεται οχτακόσια πράγματα το δευτερόλεπτο, είναι πολύ φυσικό το να αφαιρεθούμε και να ξεχάσουμε για παράδειγμα μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι περισσότερη ώρα από όσο πρέπει με αποτέλεσμα να κάψουμε το φαγητό και να κάνουμε χάλια την κατσαρόλα.

Αν κάψατε την κατσαρόλα μην πανικοβάλλεστε. Με αυτή τη συνταγή θα φύγει το κάψιμο στο λεπτό.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε καθώς η κατσαρόλα μπορεί εύκολα να σωθεί με τον παρακάτω τρόπο. Ξεκινήστε τη διαδικασία γεμίζοντας με νερό την καμένη κατσαρόλα και βάζοντάς την πάνω στο μάτι. Αφήστε το νερό να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε 2 κ.σ. μαγειρική σόδα. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη ίσως να χρειαστεί άλλη 1 κ.σ.

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, νερό και μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις ρίξετε τη μαγειρική σόδα μέσα στο βραστό νερό, ξεκινήστε να ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε σε καμένα σκεύη μεταλλικές κουτάλες και αντικείμενα.

Με την ξύλινη κουτάλα τρίψτε ελαφρά τις καμένες επιφάνειες και δείτε πόσο εύκολα θα αρχίσουν αυτές να απομακρύνονται. Μέσα σε λίγα λεπτά η κατσαρόλα σας θα αστράφτει και πάλι από καθαριότητα.

Προσθέστε τη μαγειρική σόδα στο βραστό νερό, ανακατέψτε και με την ξύλινη κουτάλα τρίψτε ελαφρά την καμένη επιφάνεια.

Μόλις φύγει η καμένη επιφάνεια μπορείτε να πλύνετε κανονικά την κατσαρόλα σας με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Θα παρατηρήσετε πώς δεν θα χρειαστεί να τρίψετε καθόλου. Η καμένη επιφάνεια θα έχει απομακρυνθεί πολύ εύκολα με το βράσιμο του μείγματος.

Απάντηση