Απαράδεκτο: Ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα στη ΝΔ

Αν και έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας – Έβαλαν «στην αναμονή» τους 400.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες – Η ΚΕΦΕ επικαλέστηκε το… καταστατικό και δυσκολίες στη διασταύρωση των στοιχείων – Απίστευτη πολιτική ελαφρότητα από τους “επιτελείς” της Συγγρού

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αδυναμία της Συγγρού να εκδώσει επίσημα αποτελέσματα για τις εκλογές της Κυριακής αν και έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε πείσμα του φιάσκου της 22ας Νοεμβρίου, και παρά τις υποσχέσεις ότι αυτή τη φορά θα κυλήσουν όλα ομαλά, οι ιθύνοντες της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εκδώσουν, έστω μερικά, αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα της ΚΕΦΕ κ. Γιάννη Τραγάκη τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνονταν γνωστά κάποια στιγμή τις πρωινές ώρες.

Με πρόσχημα την τυπολατρεία του Καταστατικού μετέθεσαν για τη Δευτέρα τα αποτελέσματα, προκαλώντας πολλές απορίες αν το νέο αυτό φιάσκο οφείλεται σε απλή ανικανότητα ή υποκρύπτει σκοπιμότητες.

Προσβάλλοντας τους 400 χιλιάδες ψηφοφόρους που αψήφησαν την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής στις ατελείωτες ουρές, οι καρεκλοκένταυροι του κομματικού μηχανισμού της Συγγρού, άφησαν στο σκοτάδι εκατομμύρια πολιτών που ξενύχτησαν και ξημέρωσαν περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις για αποτελέσματα που αποσπασματικά γίνονταν γνωστά από πολύ νωρίς.

Η στάση της διαβόητης πλέον ΚΕΦΕ έγινε δεκτή με οργή από τους νεοδημοκράτες που τηλεφωνούσαν στη Συγγρού, αλλά και σε μέσα ενημέρωσης, για να διαμαρτυρηθούν επισημαίνοντας ότι τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, όπου οι κάλπες έκλεισαν αργότερα και σε αυτές είχαν συμμετάσχει εκατομμύρια ψηφοφόροι, έγιναν πολύ νωρίτερα γνωστά.

Ωστόσο από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι… δεν τρώνε σουβλάκια και πως δε δίνουν τα αποτελέσματα γιατί μέχρι τη 1πμ είχαν μόλις το 11% της Επικράτειας. Γεγονός που απέδιδαν στην απαραίτητη διασταύρωση των στοιχείων των εφορευτικών επιτροπών από τη ψηφιακή βάση που δημιούργησε η Vodafone. Τελικά, μετά από τις πιέσεις τοπικών οργανώσεων και πολιτών η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε πως το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα θα δινόταν στις 8 το πρωί, προθεσμία, όμως, που και πάλι δεν κατάφερε να τηρήσει δημιουργώντας περαιτέρω εκνευρισμό στους ψηφοφόρους και τους υποψηφίους.

Απάντηση