Προσέλευση ρεκόρ στις εκλογές της ΝΔ -140.000 ψήφισαν ως το μεσημέρι

Το στοίχημα της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές φαίνεται να κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, καθώς από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες χιλιάδες πολίτες.

Χαρακτηριστικό είναι πως ως το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 140.000 άτομα για το νέο πρόεδρο της ΝΔ, με ουρές να σχηματίζονται σε πολλά εκλογικά κέντρα. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που προσέρχονται στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, ζητώντας πληροφορίες για τη διαδικασία, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ετσι, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε παράταση μίας ώρας στη διαδικασία, με τις κάλπες πλέον να κλείνουν στις 8 μ.μ.

Η μαζική προσέλευση του κόσμου δείχνει μία δυναμική, ενώ προκαλεί έκπληξη στα επιτελεία όλων των υποψηφίων, που αναφέρθηκαν σε αυτή την εικόνα και στις δηλώσεις τους.

Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται μετά από τις 9 μ.μ. ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 23:00 το βράδυ, με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα να διεκδικούν την αρχηγεία.

Μεϊμαράκης: Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

Ενωτικό μήνυμα έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο τελευταίος από τους τέσσερις υποψηφίους που προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει, χαρακτηρίζοντας την ημέρα ως γιορτή για τη ΝΔ αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

«Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής είναι η ΝΔ που με αισιοδοξία θα προχωρήσει στο μέλλον για να κατακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου», δήλωσε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ξεπεράστηκε η τεχνική αστοχία που υπήρχε.

Σαμαράς: Να μπει ένα τέλος στην αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση

Μία λιτή δήλωση, στέλνοντας μήνυμα ενότητας αλλά ταυτόχρονα ρίχνοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις ψήφισε στην Κηφισιά.

Η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενότητα, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, κάτι που «είναι η μεγάλη προϋπόθεση για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση», όπως συμπλήρωσε.

Γεωργιάδης: Θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Ευτυχής για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

«Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τη ΝΔ και την προσπάθειά μας να φτιάξουμε μία νέα κεντροδεξιά παράταξη που θα πάρει σύντομα στα χέρια της τις τύχες της χώρας και θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων», σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, ισχυροί, για μία παράταξη όπως την ονειρευόμαστε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη

Ως ημέρα γιορτής για τη ΝΔ χαρακτήρισε τη σημερινή ο Κυριάκος Μητσοράκης, σχολιάζοντας την μαζική προσέλευση.

«Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη. Καλώ όσους δεν έχουν έρθει να ψηφίσουν, να κάνουν τον κόπο. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά για τον τόπο συνολικά. Η χώρα χρειάζεται μία ενωμένη, δυνατή, κεντροδεξιά παράταξη και είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα την έχει», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι το 2016 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Τζιτζικώστας: Γυρίζουμε σελίδα

Για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αφότου ψήφισε στη Θεσσαλονίκη. «Οι φίλοι της παράταξης πήραν την τύχη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους. Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και κρατάμε τα καλά», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Προχωράμε για ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό, που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που σύντομα θα μπορέσει να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επιπόλαιη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Με τη σύζυγό του ψήφισε ο Καραμανλής

Μαζί με την σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, προσήλθε ο Κώστας Καραμανλής για να ψηφίσει. Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με τον κόσμο, αλλά δεν έκανε δηλώσεις.

Πλακιωτάκης: Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης

Νωρίς το πρωί ψήφισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. «Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μια μεγάλης, δυνατής, σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».

– See more at: http://arouraios.gr/2015/12/proseleusi-rekor-stis-ekloges/#sthash.7GDY0ek1.dpuf

Απάντηση