Οι δέκα φωτογραφίες που οι ισχυροί του κόσμου θα ήθελαν να ξεχάσουν για το 2015

Η Μέρκελ καταβροχθίζει  μια ρέγγα, ο Πούτιν γυμνάζεται, ο Ομπάμα κάνει μια χειραψία που μένει στον αέρα και ο Ουκρανός πρωθυπουργός μεταφέρεται απο τον… καβάλο

Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους ηγέτες και τους πολιτικούς με πολλά προβλήματα, επεισόδια και εντάσεις.

Ωστόσο μέσα στις 365 ημέρες του χρόνου με τα δεκάδες ταξίδια δεν έλειψαν και τα αστεία περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησαν οι ισχυροί του πλανήτη μηδενός εξαιρουμένου.

Και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί για να απαθανατίσει τις στιγμές που κατά βάση θα ήθελαν να ξεχάσουν πολιτικοί όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

1. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γυμνάζεται
Παρά την γεμάτη ατζέντα του που μεταξύ άλλων είχε έναν πόλεμο με την Ουκρανία, την αναβάθμιση της Ρωσίας στη Συρία και σχεδόν έναν πόλεμο με την Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να βρει χρόνο για ένα σετ γυμναστικών ασκήσεων μαζί με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντεβέντεφ τον περασμένο Αύγουστο στο Σότσι.

2. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός και το κρεμμύδι
Η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή για τον Τόνι Άμποτ καθώς έχασε την πρωθυπουργία μετά από ανταρσία από το κόμμα του. Ωστόσο κανείς στην μακρινή ήπειρο δεν θα ξεχάσει τη στιγμή που υποχρεώθηκε στην Τασμανία τον Μάρτιο να φάει ένα πρώιμο κρεμμύδι χωρίς, μάλιστα, να το ξεφλουδίσει.

3. Ο Κάμερον, το χοτ ντογκ και το μαχαιροπήρουνο
Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός μέσα σε 12 μήνες να επικράτησε των εκλογών και να αναδείχθηκε σε βασικό «παίχτη» του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους ωστόσο οι συμπατριώτες του δεν θα ξεχάσουν τη στιγμή που έφαγε με μαχαίρι και πιρούνι ένα χοτ ντογκ.

4. Να γιατί κυρία Μέρκελ δεν τρώμε ποτέ δημόσια
Η φωτογραφία από τον περασμένο Μάιο με την Γερμανίδα καγκελάριο να καταβροχθίζει μια ρέγγα θα θυμίζει πάντα σε όλος τους πολιτικούς γιατί δεν πρέπει να τρώνε δημόσια πόσω μάλλον όταν το γεύμα τους είναι μια ρέγγα.

5. Το πιο ψυχρό τσούγκρισμα ποτηριών
Τον περασμένο Σεπτέμβριο Ομπάμα και Πούτιν βρέθηκαν δίπλα δίπλα στο δείπνο που διοργάνωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ αλλά το κλίμα μεταξύ τους μόνο θετικό δεν το λες

6. Η χειραψία που έμεινε στον αέρα
Αυτό που έπαθε ο Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο Μάιο από τον Αμπντούλ Λατίφ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιανί όταν ο αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να κάνει χειραψία, δεν συμβαίνει συχνά.

7. Ο Γιούνκερ τραβολογάει τον Όρμπαν
Ωστόσο όταν μιλάμε για χειραψίες άλλη μια που έμεινε στην ιστορία του 2015 είναι αυτή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν τον περασμένο Ιανουάριο. Αν και για να είμαστε πιο ακριβείς μάλλον τραβολόγημα το λες…

8. Ο θερμός εναγκαλισμός Κερί-Ολάντ
Σαν να ήξερε τι επρόκειτο να ακολουθήσει με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο Τζον Κέρι τον Ιανουαρίο έκανε μια υπερ του δέοντος θερμή αγκαλιά με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε βαθμό παρεξήγησης…

9. Μια φωτοβομβίδα σε μια ιστορική χειραψία
Είχαν περάσει πέντε χρόνια για να υπάρξει μια χειραψία ανάμεσα στον Ισραηλινό πρόεδρο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστίνις Μαχούντ Αμπάς. Ωστόσο αυτό μάλλον δεν το γνώριζε ο πρόεδρος των νησιών Κομόρος ο οποίος, μάλλον άθελά του, κατάφερε να καταστρέψει την ιστορική αυτή στιγμή.

10. Η πιο άβολη μεταφορά ανθρώπου
Από τον δέκαλογο δεν θα μπορούσε να λήψει η στιγμή που ο Ουκρανός πρωθυπουργός «αποκαθηλώθηκε» από το βήμα του ομιλητή από έναν θερμόαιμο βουλευτή που δεν δίστασε να τον σηκώσει από τον… καβάλο.

Απάντηση