Οι καλύτερες προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Τα είναι «προ των πυλών» και όπως είναι λογικό στο σπίτι μας επικρατεί ένας εορταστικός «πυρετός» από προετοιμασίες. Στολισμοί, ετοιμασία γλυκών, μαγειρέματα, όλα λειτουργούν πυρετωδώς και πάντα μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Αν, τώρα, πρόκειται είτε να οργανώσετε κάποιο εορταστικό τραπέζι για την οικογένεια και τους φίλους σας, ή διάφορα καλέσματα για καφέ, τσάι ή ποτό τότε σίγουρα χρειάζεστε και μια λίστα από σπιτικές λιχουδιές. Λιχουδιές που σίγουρα θα θέλετε να ευχαριστήσουν γευστικά και οπτικά τους καλεσμένους σας.

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε χρήσιμα tips και έξυπνες συμβουλές ώστε τόσο οι γαστρονομικές, όσο και οι διακοσμητικές σας ιδέες να…καταπλήξουν!

1.  Φτιάξτε homemade gluhwein, δηλαδή ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά:
Υλικά:
●      700 ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
●      2 πορτοκάλια
●      ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
●      8-10 γαρύφαλλα
●      2 ξυλάκια κανέλας
●      ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
●      Στύψτε τα πορτοκάλια και κράτα τις φλούδες.
●      Καρφώστε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάλτε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.
●      Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατέψτε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη.
●      Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρετε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί να βράσει) και σερβίρετέ το αμέσως (ζεστό).
Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με το χειμερινό καιρό και το Χριστουγεννιάτικο κλίμα που θα ενθουσιάσει κάθε σας καλεσμένο.

2. Ανεξαρτήτως του ποτού, καλό είναι να διαθέτετε μια σειρά από ποτήρια κρασιού, και μια σειρά από ποτήρια σαμπάνιας που προσδίδουν μια εορταστική και επίσημη χροιά.

3. Προμηθευτείτε  μια σειρά από κόκκινα ποτήρια νερού ή κόκκινα φλιτζάνια… το κόκκινο χρώμα τους θα δώσουν μία ακόμα Χριστουγεννιάτικη πινελιά στους καλεσμένους σας, ακόμα κι όταν πίνουν το ποτό ή τον καφέ τους.

Βρείτε όλα τα σκεύη στην ειδική κατηγορία
4. Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε σχήματα αστεριού, φεγγαριού, καρδιάς κτλ. χρησιμοποιώντας τα ειδικά κουπ ατ ώστε οι γλυκιές  δημιουργίες σας να βγουν τέλειες σε εμφάνιση. Ειδικά για τα μπισκότα αν θέλετε να έχετε άψογο αποτέλεσμα από αισθητικής πλευράς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπισκοτομηχανή με τα διάφορα κορνέ της.

5. Χρησιμοποιώντας ειδικές φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια θα μπορέσετε να παρασκευάσετε τα πιο καλαίσθητα σε όψη σοκολατάκια.
6. Χρησιμοποιήστε μια φόρμα κέικ ώστε να δώσετε τέλειο σχήμα στη Βασιλόπιτά σας.

Για ακόμα περισσότερα σκεύη μαγειρικής, επισκεφθείτε την κατηγορία
7. Για τα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Παραμονών, και για ένα άψογο art de la table, μπορείτε να προσθέσετε στο τραπέζι σας συνθέσεις με κεριά (ιδανικά σε κόκκινο χρώμα), ένα καλό σερβίτσιο σε πιο formal design ή χρώμα, μεγάλες πιατέλες για να σερβίρετε τα εδέσματα που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
8. Μπορείτε κάλλιστα εορταστικό τραπέζι να το διακοσμήσετε με σουπλά και χαρτοπετσέτες σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Επίσης μια ευχάριστη έκπληξη χαμηλού κόστους για τους καλεσμένους σας είναι να έχετε στη θέση του κάθε καλεσμένου σας, ένα μικρό δωράκι για εκείνον, όπως: Χριστουγεννιάτικες κούπες, mini Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες, από ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο τους (κατά προτίμηση ξύλινο ώστε να δίνει μια πιο cozy αισθητική).

9. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αν εσείς και η παρέα σας απολαμβάνει να παίζει λίγο χαρτάκι «για το καλό του χρόνου», θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο το να είχατε ένα πλήρες εξοπλισμένο σετ πόκερ με μάρκες και τράπουλα.
10. Μπορείτε να προμηθευτείτε υπέροχα Χριστουγεννιάτικα κουτιά τα οποία όχι μόνο  θα αποθηκεύσουν τα γλυκά σας, αλλά θα διακοσμήσουν μοναδικά και την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας.

Απάντηση