Για μια ακόμη φορά πλήττεται η Νάουσα!Οι γνωστές…”θεωρίες” περί ενός νοσοκομείου στην Ημαθία ή το “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”!

Τις γνωστές…”θεωρίες” περί “ανάγκης” ύπαρξης ενός Νοσοκομείου στην Ημαθία επισήμανε στη σημερινή συνέντευξη της, η απερχόμενη (καλύτερα παυμένη) διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας Αναστασία Μπούρτζου. Μίλησε για  έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ των μονάδων που δεν ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό της συνδιοίκησης των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά σε όλες τις μονάδες, τότε η ύπαρξη ενός μόνο νοσοκομείου θα έχει πολλαπλά οφέλη και καλύτερες υπηρεσίες από τις σημερινές. Δυστυχώς η λογική του “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά και από την τέως, πλέον, διοικήτρια. Να κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας για να σωθεί αυτό της Βέροιας και όχι να αναβαθμιστούν και τα δυο, σε προσωπικό και εξοπλισμό! Σε ανύποπτο χρόνο, βρισκόμενος στο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης, διάβασα την ανακοίνωση του προσωπικού, του νοσοκομειακού αυτού “γίγαντα” με το οποίο
καλούσαν την, τότε, ηγεσία  του υπουργείου Υγείας να αναβαθμιστεί την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη, για να μην “φρακάρουν” οι μεγάλες, τριτοβάθμιες, υγειονομικές μονάδες. Για το ζήτημα αυτό, πριν από λίγο καιρό, κουβεντιάσαμε με έναν εξαιρετικό επιστήμονα, χειρουργό και πάνω από όλα άνθρωπο, τον πρόεδρο του ΙΣΗ Μάκη Ισαακίδη. “Αν ήταν το Νοσοκομείο της Βέροιας κάπου στην Πατρίδα δεν το συζητούσαμε. Όπως είναι σήμερα τα πράγματα υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες” μας είπε ο Μάκης. Η απόλυτη γεωγραφική αλήθεια, με την κατασκευή του Νοσοκομείου Βέροιας σε ιδιαίτερα δύσκολη προσβάσιμη περιοχή, με όποιο κόστος ανθρώπινων ζωών,σε επείγοντα περιστατικά. Φυσικά πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε με τις παρελθοντικές πολιτικές ψυχώσεις, με το κτίσιμο Νοσοκομείου στις παρυφές του…Βερμίου ή του Ολύμπου, όπως το αντίστοιχο της Κατερίνης και όχι σε άμεσα προσπελάσιμους χώρους. Εκφράζω την ευχή η νέα διοίκηση που θα προκύψει, με τις κυβερνητικές “ευλογίες” να μην έχει αυτό τον “βεροιοκεντρικό” χαρακτήρα, τον οποίο υποδαυλίζουν και κάποιοι-ευτυχώς ελάχιστοι- δημοτικοί ταγοί στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και να υπάρξει στελέχωση των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας, αφού το κλείσιμο της Μονάδας της Νάουσας, θα οδηγήσει κατευθείαν στα…νεκροταφεία πολλούς συμπολίτες μας, μια και το να μεταφερθείς από το Ροδοχώρι στο Νοσοκομείο Βέροιας, απαιτεί περισσότερο χρόνο, από το να πετάξεις από Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

Απάντηση