Επιβεβαιώνεται η επικοινωνία με Τσίπρα – Oι απόψεις Ρουσόπουλου δεν εκφράζουν Καραμανλή

Το στενό περιβάλλον Καραμανλή επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της συμφωνίας με τους εταίρους αλλά κρατά σαφείς αποστάσεις από όσα ανέφερε ο Θ. Ρουσόπουλος σχετικά με τις ποιότητες ηγέτη που διαθέτει ο κύριος Τσίπρας, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις του που δεν εκφράζουν τον Κ. Καραμανλή

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ επιβεβαίωναν σήμερα ότι ο Κώστας Καραμανλής πράγματι με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν εκείνος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

«Η χώρα βυθίζεται και πρέπει να κάνεις το χρέος σου» ήταν τα λόγια του κυρίου Καραμανλή προς τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στόχος του  ήταν να λειτουργήσει η παρέμβασή του ως αντίβαρο στις εισηγήσεις για πλήρη ρήξη με Ευρώπη και δανειστές που δεχόταν τότε ο πρωθυπουργός, ενώ όπως σημείωναν οι ίδιοι στενοί συνεργάτες που επικαλείται το Mega και η Ρ. Τζήμα, η μη δημοσιοποίηση της συνομιλίας τις ημέρες εκείνες, ήταν γεγονός ενδεικτικό των προθέσεών του.

Τα ανωτέρω έρχονται να επιβεβαιώσουν τις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου στο Βήμα FM, περί επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή (όχι όμως για «ανοιχτή γραμμή»), δηλώσεις οι οποίες άνοιξαν τον ασκό νέων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της ΝΔ, αναφορικά με τη στάση του κόμματος έναντι της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διαμάχης των υποψηφίων προέδρων της παράταξης.

Ωστόσο οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού «άδειασαν» και πάντως κράτησαν σαφέστατες αποστάσεις από τις αναφορές Ρουσόπουλου, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως «άνοιγμα» της καραμανλικής πτέρυγας τονίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του που δεν εκφράζουν τον κ. Καραμανλή.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είχε αναφερθεί στα «ηγετικά χαρακτηριστικά» του κ. Τσίπρα, λέγοντας:

«Ένας άνθρωπος που κατάφερε σ’ αυτή την ηλικία να γίνει αρχηγός κόμματος, να το φτάσει στο 35-36%, να γίνει κυβέρνηση, να κερδίσει 3-4 αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις… στοιχειωδώς να μην έχει παρωπίδες κάποιος θα πει τότε ότι έχει ηγετικές ικανότητες» ενώ περαιτέρω σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «σε πολλά στοιχεία, τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και τον δημόσιο λόγο του, μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς βέβαια τη βαρύτητα την πολιτική και την επιστημονική που είχε ο Παπανδρέου».

Παράλληλα είχε σημειώσει ότι η απουσία Καραμανλή είναι αισθητή και στην παράταξη και στη χώρα.

– See more at: http://arouraios.gr/2015/12/epibebaionetai-h-epikoinonia-me-tsipra-oi-apopseis-rousopoulou-den-ekfrazoun-karamanli/#sthash.08zjTWQa.dpuf

Απάντηση